Jogurtinis duonos pyragas

  • Gaminimas 4h 45min
  • Vidutinis
Jogurtinis duonos pyragas

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Malti džiūvėsėliai
     150 g
  • Sviestas
     50 g
  • Cukrus
     1 šaukštelis (-iai)

Ingredientai kremui:

  • Graikiškas jogurtas
     600 g
  • Plakamoji grietinėlė
     200 ml
  • Cukrus
     4 šaukštas (-ai)
  • Aguonų sėklos
     1 šaukštas (-ai)
  • Citrina
      pagal skonį
  • Vanilinis cukrus
     2 šaukštelis (-iai)
  • Želatina
     2.5 šaukštelis (-iai)
  • Vanduo
     3 šaukštas (-ai)

Ingredientai papuošimui:

  • Duonos trupiniai
     
  • Citrina
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su maltais džiūvėsėliais ir cukrumi. Gautu mišiniu padenkite kepimo skardos (apie 20 cm skersmens), išklotos kepimo popieriumi, dugną ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Išplakite jogurtą, grietinėlę, cukrų ir vanilinį cukrų. Želatiną sumaišykite su 3 šaukštais šalto vandens ir palikite išbrinkti apie 5 minutes. Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Keletą minučių atvėsinkite ir plona srovele, plakant supilkite į jogurto masę. Įpilkite citrinos sulčių, įberkite smulkiai tarkuotos citrinos žievelės ir aguonų sėklų. Supilkite jogurto mišinį ant paruošt pagrindo ir palikite šaltai bent 4 valandas.

Papuoškite pyragą tamsios duonos trupiniais ir citrinos griežinėliais ar tarkuota žievele.

Skanaus!

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Eklerai

1h 50min • Vidutinis

Maskarponės sūrio pyragas

1h 20min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas