Jogurtinis duonos pyragas
-
Gaminimas 4h 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Malti džiūvėsėliai150 g
-
Sviestas50 g
-
Cukrus1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai kremui:
-
Graikiškas jogurtas600 g
-
Plakamoji grietinėlė200 ml
-
Cukrus4 šaukštas (-ai)
-
Aguonų sėklos1 šaukštas (-ai)
-
Citrinapagal skonį
-
Vanilinis cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
Želatina2.5 šaukštelis (-iai)
-
Vanduo3 šaukštas (-ai)
Ingredientai papuošimui:
-
Duonos trupiniai
-
Citrina1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su maltais džiūvėsėliais ir cukrumi. Gautu mišiniu padenkite kepimo skardos (apie 20 cm skersmens), išklotos kepimo popieriumi, dugną ir padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite įdarą. Išplakite jogurtą, grietinėlę, cukrų ir vanilinį cukrų. Želatiną sumaišykite su 3 šaukštais šalto vandens ir palikite išbrinkti apie 5 minutes. Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Keletą minučių atvėsinkite ir plona srovele, plakant supilkite į jogurto masę. Įpilkite citrinos sulčių, įberkite smulkiai tarkuotos citrinos žievelės ir aguonų sėklų. Supilkite jogurto mišinį ant paruošt pagrindo ir palikite šaltai bent 4 valandas.
Papuoškite pyragą tamsios duonos trupiniais ir citrinos griežinėliais ar tarkuota žievele.
Skanaus!