Jogurtinis pyragas su braškėmis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Pagrindas
-
Sausainiai360 g
-
Sviestas Rimi200 g
Braškių ir jogurto sluoksnis
-
Braškės400 g
-
Cukraus milteliai200 g
-
Kreminis sūris (kambario temperatūros)220 g
-
Graikiškas jogurtas560 g
-
Želatina30 g
Papuošimui
-
Braškės
-
Mėta
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite 22 cm torto formą, į ją įdėdami kepimo popierius.
Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių, supilkite lydytą sviestą ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą sudėkite į pyrago formą ir stipriai paspaudus išlyginkite.
Braškės susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės.
Į didelį dubenį suberkite kreminį sūrį ir cukraus pudrą ir sumaišykite mikseriu iki vientisos masės. Įmaišykite graikišką jogurtą. Tada supilkite braškių tyrę ir viską dar kartą išmaišykite.
Želatiną užpiltikite vandeniu ir leisti išbrinkti 10 min. Tada ją ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir supilkite į grietinėlės masę. Gerai išmaišykite.
Masę supilkite ant pyrago pagrindo ir palikite stingti šaldytuve, bent 3 val.
Papuoškite šviežiomis braškėmis ir mėtų lapeliais.