Jogurto ir vynuogių panakota
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Panakotos ingredientai:
-
želatinos lapeliai10 g
-
36 % riebumo plakamoji grietinėlė250 ml
-
rudas cukrus (arba medus, agavų sirupas)100 g
-
graikiškas natūralus jogurtas500 g
-
grappa2 šaukštas (-ai)
-
druskažiupsnelis
Viršutinio sluoksnio ingredientai:
-
želatinos lapeliai10 lapelių
-
vynuogių sultys350 ml
-
citrina0.25 g
-
raudonos ir žalios vynuogės (besėklės)250 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite panakotą.
Želatiną mirkykite šaltame vandenyje, kol kieti lapeliai taps minkšti ir permatomi.
Grietinėlę su cukrumi užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės. Į ją sudėkite nukoštus želatinos lapelius ir maišykite, kol viskas ištirps. Jei želatina blogai tirpsta, kelias sekundes pakaitinkite.
Gautą masę sumaišykite su jogurtu, grapa ir druska.
Išpilstykite į indelius ir padėkite į šaldytuvą 30 min. arba, kol sustings. Tuo metu ruoškite antrą sluoksnį.
Paruoškite viršutinį sluoksnį.
Želatiną mirkykite šaltame vandenyje, iki kieti lapeliai suminkštės ir taps permatomi.
Užvirinkite vynuogių ir citrinos sultis ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite nukoštus želatinos lapelius ir maišykite, kol želatina ištirps. Jei želatina blogai tirpsta, kelias sekundes pakaitinkite.
Leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
Sudėliokite perpjautas pusiau vynuoges ant panakotos ir užpilkite atvėsusią vynuogių želė. Palikite šaldytuve apie 8 val.
1 patarimas. Ruošdami šį desertą vaikams, nenaudokite grapos ir dėkite mažiau cukraus.
2 patarimas. Atvėsinti visą desertą pakaktų ir 4 val., bet geriau palikti per naktį.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.