Jogurto ir vynuogių panakota

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Jogurto ir vynuogių panakota

Ingredientai

Panakotos ingredientai:

  • želatinos lapeliai
     10 g
  • 36 % riebumo plakamoji grietinėlė
     250 ml
  • rudas cukrus (arba medus, agavų sirupas)
     100 g
  • graikiškas natūralus jogurtas
     500 g
  • grappa
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      žiupsnelis

Viršutinio sluoksnio ingredientai:

  • želatinos lapeliai
      10 lapelių
  • vynuogių sultys
     350 ml
  • citrina
     0.25 g
  • raudonos ir žalios vynuogės (besėklės)
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite panakotą.

Želatiną mirkykite šaltame vandenyje, kol kieti lapeliai taps minkšti ir permatomi.

Grietinėlę su cukrumi užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės. Į ją sudėkite nukoštus želatinos lapelius ir maišykite, kol viskas ištirps. Jei želatina blogai tirpsta, kelias sekundes pakaitinkite.

Gautą masę sumaišykite su jogurtu, grapa ir druska.

 Išpilstykite į indelius ir padėkite į šaldytuvą 30 min. arba, kol sustings. Tuo metu ruoškite antrą sluoksnį.

Paruoškite viršutinį sluoksnį.

Želatiną mirkykite šaltame vandenyje, iki kieti lapeliai suminkštės ir taps permatomi.

Užvirinkite  vynuogių ir citrinos sultis ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite nukoštus želatinos lapelius ir maišykite, kol želatina ištirps. Jei želatina blogai tirpsta, kelias sekundes pakaitinkite.

Leiskite atvėsti kambario temperatūroje.

Sudėliokite perpjautas pusiau vynuoges ant panakotos ir užpilkite atvėsusią vynuogių želė. Palikite šaldytuve apie 8 val.

1 patarimas. Ruošdami šį desertą vaikams, nenaudokite grapos ir dėkite mažiau cukraus.

2 patarimas. Atvėsinti visą desertą pakaktų ir 4 val., bet geriau palikti per naktį.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Matcha tiramisu

30min • Lengvas