Juodieji ryžiai su putpelių kiaušiniais ir saldžiųjų bulvių koše
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
putpelių kiaušiniai12 vnt.
-
juodieji ryžiai200 g
-
valgomieji batatai3 vnt.
-
ciberžolės2 šaukštelis (-iai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
daržovių sultinys500 ml
-
špinatai100 g
-
gražgarstės100 g
-
pistacijos100 g
Žolelių padažui:
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
citrina0.5 vnt.
-
agavų sirupas2 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
petražolės1 šaukštas (-ai)
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Valgomuosius batatus (dar kitaip vadinamus saldžiosiomis bulvėmis) nulupkite, supjaustykite kubeliais. Puodą įkaitinkite su aliejumi, sudėkite supjaustytas saldžiąsias bulves, suberkite ciberžoles, susmulkintą česnaką, supilkite daržovių sultinį. Troškinkite bulves, kol jos suminkštės, o skystis susigers. Išvirtas saldžiąsias bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės, pagardinkite druska, pipirais.
Išvirkite juoduosius ryžius pagal nuro - dytą instrukciją ant pakelio.
Putpelių kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite. Kai tik vanduo užvirs, kiaušinius išimkite. Nulupkite. Galite kiaušinius virti be lukšto, tik į vandenį įpilkite 1 šaukštą acto.
. Pasigaminkite padažą. Dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, agavų sirupą, susmulkintus petražolių lapelius, druską.
Špinatus nuplikykite karštu vandeniu.
Į dubenėlį dėkite saldžiųjų bulvių košę, virtus juoduosius ryžius, putpelių kiaušinius, špinatus, gražgarsčių salotas, išlukštentas ir susmulkintas pistacijas.
Patiekalą pagardinkite pasigamintu padažu.