Juodųjų alyvuogių sviestas
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
-
juodosios alyvuogės be kauliukų100 g
-
sviestas175 g
-
apelsinas1 vnt.
-
druska1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Puikiai tiks kaip užtepėlė ant duonos, skrebučių – ant viršaus galite uždėti juostelę vytinto kumpio, keletą griežinėlių ridikėlių ir paskaninti šviežios mėtos lapeliu. Sviestas taip pat tiks paskaninti makaronus, suteiks sultingumo keptai vištienos krūtinėlei ar kiaulienos kepsneliams.
Kambario temperatūros sviestą, juodąsias alyvuoges be kauliukų ir tarkuotą apelsino žievelę sutrinkite elektriniu trintuvu. Trinkite, kol mišinys taps purus, tirštas ir įgaus vientisą spalvą. Tuomet paragaukite ir įberkite žiupsnelį jūros druskos pagal skonį.