Kalakutiena garstyčių padaže su tešlos plutele
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
kalakutų filė400 g
-
rūkyta kalakutienos krūtinėlė200 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
porai2 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
pievagrybiai250 g
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
grietinėlė250 g
-
grūdėtosios garstyčios2 šaukštas (-ai)
-
vištienos sultinys200 ml
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
miltai1 šaukštas (-ai)
-
aliejus4 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Padažas. Ištirpinkite sviestą. Įberkite miltų ir maišydami pakepkite 1 minutę. Supilkite vištienos sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, pamaišykite.
Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite kubeliais. Porus nuplaukite ir susmulkinkite.
Keptuvę įkaitinkite su aliejumi. Suberkite susmulkintus svogūną ir porus, pakepkite apie 2 minutes, kol suminkštės, suberkite susmulkintą česnaką ir dar pakepkite 2 minutes. Pakepintas daržoves sukrėskite į dubenį.
Į tą pačią keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepkite kalakutienos guliašo gabaliukus iki auksinės spalvos. Sudėkite supjaustytus į keturias dalis pievagrybius ir dar pakepkite 2–3 minutes. Apkeptus kalakutienos guliašo gabaliukus ir pievagrybius dėkite į dubenį.
Rūkytą kalakutienos filė supjaustykite šiaudeliais ir kartu su padažu dėkite į dubenį su daržovėmis ir iškepta kalakutiena. Viską pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Gautą masę dėkite į kepimo indą, uždenkite iškočiota sluoksniuota tešla. Galite pagražinti tešlos viršų, išpjaustydami norimą ornamentą. Tešlos paviršių patepkite kiaušinio plakiniu.
Pyragą dėkite kepti į įkaitintą iki 200 oC orkaitę apie 20 minučių.