Kalakutiena garstyčių padaže su tešlos plutele

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Kalakutiena garstyčių padaže su tešlos plutele

Ingredientai

  • kalakutų filė
     400 g
  • rūkyta kalakutienos krūtinėlė
     200 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • porai
     2 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • pievagrybiai
     250 g
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • grietinėlė
     250 g
  • grūdėtosios garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • vištienos sultinys
     200 ml
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • miltai
     1 šaukštas (-ai)
  • aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Padažas. Ištirpinkite sviestą. Įberkite miltų ir maišydami pakepkite 1 minutę. Supilkite vištienos sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, pamaišykite.

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite kubeliais. Porus nuplaukite ir susmulkinkite.

Keptuvę įkaitinkite su aliejumi. Suberkite susmulkintus svogūną ir porus, pakepkite apie 2 minutes, kol suminkštės, suberkite susmulkintą česnaką ir dar pakepkite 2 minutes. Pakepintas daržoves sukrėskite į dubenį.

Į tą pačią keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepkite kalakutienos guliašo gabaliukus iki auksinės spalvos. Sudėkite supjaustytus į keturias dalis pievagrybius ir dar pakepkite 2–3 minutes. Apkeptus kalakutienos guliašo gabaliukus ir pievagrybius dėkite į dubenį.

Rūkytą kalakutienos filė supjaustykite šiaudeliais ir kartu su padažu dėkite į dubenį su daržovėmis ir iškepta kalakutiena. Viską pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Gautą masę dėkite į kepimo indą, uždenkite iškočiota sluoksniuota tešla. Galite pagražinti tešlos viršų, išpjaustydami norimą ornamentą. Tešlos paviršių patepkite kiaušinio plakiniu.

Pyragą dėkite kepti į įkaitintą iki 200 oC orkaitę apie 20 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė