Kalakutiena su kinkanų ir Chalapos papkrikų pagardu
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
kinkanai300 g
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
susmulkinti shallot svogūnai2 vnt.
-
rūgštus obuolys1 vnt.
-
Chalapos paprikos2 vnt.
-
džiovinti abrikosai100 g
-
vanduo240 ml
-
cukrus150 g
-
druska1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai kalakutienai:
-
kalakutienos filė800 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
džiovinti raudonėliai1 žiupsnelis
-
aliejus kepimui1 šlakelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia susmulkinkite džiovintus abrikosus ir Chalapos paprikas. Obuolį nulupkite, išimkite sėklytes ir supjaustykite. Nuskabykite kinkanų kotelius, išimkite sėklytes ir supjaustykite kinkanus kubeliais.
Vidutinio dydžio prikaistuvyje ant vidutinės kaitros pakaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite į keptuvę susmulkintus svogūnus shallot, obuolį, 1 šaukštą Chalapos paprikų. Kepkite pamaišydami maždaug 4 minutes, kol svogūnai suminkštės. Tada suberkite susmulkintus kinkanus, abrikosus, įpilkite vandens, įberkite cukraus ir druskos.
Užvirkite. Taip virkite maišydami apie 6 minutes, kol cukrus visiškai ištirps ir mišinys sutirštės. Gautą pagardą supilkite į nedidelį dubenėlį.
Įmaišykite likusius 2 šaukštus Chalapos paprikos. Pagardą uždengę atvėsinkite, o prieš patiekdami į stalą – vėl pašildykite.
Pastaba: pagardą galite pasiruošti ir prieš parą.
Pamarinuokite kalakutienos filė su pipirais ir raudonėliais. Pakaitinkite 2 šaukštus aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Į keptuvę dėkite kalakutienos filė, apkepkite ją iš visų pusių – apie 8–10 minučių. Pabarstykite druska. Leiskite pastovėti 10 minučių. Supjaustykite mėsą storais griežinėliais. Patiekite su šiltu kinkanų ir Chalapos paprikų pagardu.