Kalakutiena su kinkanų ir Chalapos papkrikų pagardu

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Kalakutiena su kinkanų ir Chalapos papkrikų pagardu

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • kinkanai
     300 g
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • susmulkinti shallot svogūnai
     2 vnt.
  • rūgštus obuolys
     1 vnt.
  • Chalapos paprikos
     2 vnt.
  • džiovinti abrikosai
     100 g
  • vanduo
     240 ml
  • cukrus
     150 g
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)

Ingredientai kalakutienai:

  • kalakutienos filė
     800 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • džiovinti raudonėliai
     1 žiupsnelis
  • aliejus kepimui
     1 šlakelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Pirmiausia susmulkinkite džiovintus abrikosus ir Chalapos paprikas. Obuolį nulupkite, išimkite sėklytes ir supjaustykite. Nuskabykite kinkanų kotelius, išimkite sėklytes ir supjaustykite kinkanus kubeliais. 

Vidutinio dydžio prikaistuvyje ant vidutinės kaitros pakaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite į keptuvę susmulkintus svogūnus shallot, obuolį, 1 šaukštą Chalapos paprikų. Kepkite pamaišydami maždaug 4 minutes, kol svogūnai suminkštės. Tada suberkite susmulkintus kinkanus, abrikosus, įpilkite vandens, įberkite cukraus ir druskos.

 Užvirkite. Taip virkite maišydami apie 6 minutes, kol cukrus visiškai ištirps ir mišinys sutirštės. Gautą pagardą supilkite į nedidelį dubenėlį.

 Įmaišykite likusius 2 šaukštus Chalapos paprikos. Pagardą uždengę atvėsinkite, o prieš patiekdami į stalą – vėl pašildykite.

Pastaba: pagardą galite pasiruošti ir prieš parą. 

 Pamarinuokite kalakutienos filė su pipirais ir raudonėliais. Pakaitinkite 2 šaukštus aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Į keptuvę dėkite kalakutienos filė, apkepkite ją iš visų pusių – apie 8–10 minučių. Pabarstykite druska. Leiskite pastovėti 10 minučių. Supjaustykite mėsą storais griežinėliais. Patiekite su šiltu kinkanų ir Chalapos paprikų pagardu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė