Kalakutienos filė su lazdynų riešutais ir abrikosais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Kalakutienai:
-
kalakutienos filė800 g
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
čiobrelis3 vnt.
-
sviestinė mielinė tešla400 g
-
kiaušinis1 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Įdarui:
-
lazdynų riešutai100 g
-
džiovinti abrikosai100 g
-
avižiniai dribsniai50 g
-
svogūnas1 vnt.
-
petražolių lapeliai20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite ir nusausinkite kalakutienos krūtinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais, apkepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Apkeptą kalakutienos krūtinėlę aptepkite garstyčiomis, čiobreliais, pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoškite įdarą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant pusės skardos ploto paskleiskite lazdynų riešutus, ant likusio ploto – avižinius dribsnius. Kepkite apie 5 minutes. Riešutus atvėsinkite ir nuimkite luobeles. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Visus įdaro ingredientus sutrinkite virtuviniu kombainu
Įdarą iškočiokite tarp dviejų popieriaus lapų taip, kad galėtumėte apvynioti kalakutienos krūtinėlę.
Vieną popieriaus lapo pusę nuimkite nuo iškočioto įdaro ir atsargiai apvyniokite įdarą ant kalakutienos.
Tešlos lakštą lengvai iškočiokite. Į vidurį dėkite mėsą su riešutų įdaru.
Apvyniokite tešlą ir gerai suspauskite kraštus.
Kitą lakštą supjaustykite taip, kad gautųsi tinklelis.
Gautą tinklelį uždėkite ant gamino viršaus.
Gaminį 15 min. palaikykite šaldytuve.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Aptepkite gaminį kiaušinio tryniu ir kepkite apie 45 minutes.
Kalakutienos kepsnį patiekite su daržovėmis.