Kalakutienos filė su žolelėmis

  • Gaminimas 1h 40min
  • Lengvas
Kalakutienos filė su žolelėmis

Ingredientai

Kalakutienai:

  • sviestas
     100 g
  • kalakutų filė
     1 kg
  • „panko“ džiūvėsėliai
     100 g
  • čiobreliai
     2 šaukštas (-ai)
  • šalavijai
     3 šaukštas (-ai)
  • petražolės
     40 g
  • česnakas
     6 skiltelė (-ės)
  • paprikų dribsniai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Bulvių košei:

  • bulvės
     8 vnt.
  • sviestas
     3 šaukštas (-ai)
  • pienas
     400 ml
  • grietinė
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Spanguolių padažui:

  • vanduo
     250 ml
  • cukrus
     200 g
  • spanguolės
     340 g
  • apelsinas
     0.5 vnt.
  • druska
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagaminkite įdarą. Sudėkite į virtuvinį kombainą prieskonines žoleles, „panko“ džiūvėsėlius, nuluptas česnako skilteles, paprikos dribsnius, druską, pipirus ir sutrinkite iki vientisos masės.

Filė įpjaukite iš šono, padarykite kišenę. Į kišenę dėkite dalį įdaro, o kitą dalį įdaro tolygiai išdėliokite ant krūtinėlės viršaus.

Kalakutienos filė dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukite į įkaitintą iki 180 oC orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Ištraukite iš orkaitės, palikite 10 minučių ir tik tada supjaustykite.

Pasigaminkite bulvių košę. Bulves nuskuskite, nuplaukite. Virkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir sutrinkite iki vientisos masės. Kitame puode pakaitinkite pieną su sviestu. Sviestas turi ištirpti. Sviesto ir pieno mišinį supilkite į trintas bulves, paskaninkite druska ir pipirais, sukrėskite grietinę ir išmaišykite.

Gaminkite spanguolių padažą. Mažame puode ant silpnos kaitros sumaišykite cukrų ir vandenį, virkite, kol cukrus ištirps. Suberkite spanguoles ir virkite apie 10 minučių, kol jos suminkštės. Įmeskite apelsino žieveles ir įberkite žiupsnelį druskos. Nuimkite puodą nuo kaitros ir visiškai atvėsinkite. Padažą patiekite prie kalakutienos.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė