Kalakutienos filė su žolelėmis
-
Gaminimas 1h 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Kalakutienai:
-
sviestas100 g
-
kalakutų filė1 kg
-
„panko“ džiūvėsėliai100 g
-
čiobreliai2 šaukštas (-ai)
-
šalavijai3 šaukštas (-ai)
-
petražolės40 g
-
česnakas6 skiltelė (-ės)
-
paprikų dribsniai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Bulvių košei:
-
bulvės8 vnt.
-
sviestas3 šaukštas (-ai)
-
pienas400 ml
-
grietinė100 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Spanguolių padažui:
-
vanduo250 ml
-
cukrus200 g
-
spanguolės340 g
-
apelsinas0.5 vnt.
-
druska1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pagaminkite įdarą. Sudėkite į virtuvinį kombainą prieskonines žoleles, „panko“ džiūvėsėlius, nuluptas česnako skilteles, paprikos dribsnius, druską, pipirus ir sutrinkite iki vientisos masės.
Filė įpjaukite iš šono, padarykite kišenę. Į kišenę dėkite dalį įdaro, o kitą dalį įdaro tolygiai išdėliokite ant krūtinėlės viršaus.
Kalakutienos filė dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukite į įkaitintą iki 180 oC orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Ištraukite iš orkaitės, palikite 10 minučių ir tik tada supjaustykite.
Pasigaminkite bulvių košę. Bulves nuskuskite, nuplaukite. Virkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir sutrinkite iki vientisos masės. Kitame puode pakaitinkite pieną su sviestu. Sviestas turi ištirpti. Sviesto ir pieno mišinį supilkite į trintas bulves, paskaninkite druska ir pipirais, sukrėskite grietinę ir išmaišykite.
Gaminkite spanguolių padažą. Mažame puode ant silpnos kaitros sumaišykite cukrų ir vandenį, virkite, kol cukrus ištirps. Suberkite spanguoles ir virkite apie 10 minučių, kol jos suminkštės. Įmeskite apelsino žieveles ir įberkite žiupsnelį druskos. Nuimkite puodą nuo kaitros ir visiškai atvėsinkite. Padažą patiekite prie kalakutienos.