Kalakutienos kepsniai su žirneliais ir morkomis
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kalakuto filė pjausniai2 vnt.
-
garstyčios0.5 šaukštelis (-iai)
-
medus0.5 šaukštelis (-iai)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
morka1 vnt.
-
jauni žirneliai100 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje sumaišykite medų ir garstyčias. Kalakutienos pjausnius ištepkite iš abiejų pusių medaus ir garstyčių marinatu. Palikite mėsą marinuotis šaltai apie 30 minučių.
Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite kalakutienos pjausnius ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 5–7 minutes. Morkas ir žirnelius virkite arba garinkite. Svarbu, kad morkos ir žirneliai suminkštėtų, tačiau liktų traškūs. Daržoves pagardinkite druska ir pipirais.