Kalakutienos kukuliai su špinatais ir makaronais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kalakutienos kukuliai su špinatais ir makaronais

Ingredientai

Ingredientai

  • kalakutienos faršas
     300 g
  • manų kruopos
     2 šaukštas (-ai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • kokosų gėrimas
      50 g.
  • špinatai
     200 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • druska
     1 žiupsnelis
  • pipirai
     1 žiupsnelis
  • kario prieskoniai
      žiupsnelis
  • alyvuogių aliejus
      šlakelis
  • penne makaronai
     400 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kalakutienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir manų kruopomis, pagardinkite druska, pipirais, kariu ir formuokite nedidelius kukuliukus. Dėkite juos į verdantį vandenį ir virkite ant nedidelės ugnies apie 20 min.

Tuo tarpu keptuvėje ant aliejaus apkepkite kapotą svogūną ir česnaką (1 skiltelę). Į keptuvę dėkite špinatų lapelius ir maišydami apkepkite. Pagardinkite druska, pipirais, pilkite kokosų pieną ir kaitinkite, kol padažas sutirštės.

Į dubenį ar priešpiečių dėžutę dėkite išvirtus penne makaronus, pilkite padažo su špinatais, o ant viršaus – gardžių kalakutienos kukulių. Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas