Kalakutienos pjausniai su lapinių kopūstų salotomis
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
kalakutų filė pjausniai480 g
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
citrina1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
čiobreliai15 g
-
Kajeno pipirai0.5 pagal skonį
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Salotoms:
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
duonelės1 vnt.
-
ančiuvių filė6 vnt.
-
majonezas125 ml
-
kietasis sūris30 g
-
lapiniai kopūstai250 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bandelę supjaustykite kubeliais. Imkite didelį kepimo indą, suberkite supjaustytus bandelės kubelius ir sumaišykite su 1 šaukštu aliejaus ir 1 sutrinta česnako skiltele. Dėkite į įkaitintą iki 180 oC orkaitę ir kepkite apie 5–8 minutes, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
Pasigaminkite salotas. Dubenyje sugrūskite nuluptas česnako skilteles su ančiuviais. Įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite iki kreminės konsistencijos.
Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite kotus ir susmulkinkite juostelėmis. Dėkite į dubenį su paruoštu padažu, duonos traškučiais, sūriu ir išmaišykite.
Citriną nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu. Dėkite 6 citrinos griežinėlius. Kalakutienos pjausnius pagardinkite druska, pipirais, česnakų milteliais bei Kajeno paprika. Dėkite kalakutienos pjausnius į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Čiobrelių šakeles dėkite ant kepsnelių.
Kalakutienos kepsnius patiekite su lapinių kopūstų salotomis.