Kalakutienos pjausniai su lapinių kopūstų salotomis

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Kalakutienos pjausniai su lapinių kopūstų salotomis

Ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • kalakutų filė pjausniai
     480 g
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • citrina
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • čiobreliai
     15 g
  • Kajeno pipirai
     0.5 pagal skonį
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Salotoms:

  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • duonelės
     1 vnt.
  • ančiuvių filė
     6 vnt.
  • majonezas
     125 ml
  • kietasis sūris
     30 g
  • lapiniai kopūstai
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bandelę supjaustykite kubeliais. Imkite didelį kepimo indą, suberkite supjaustytus bandelės kubelius ir sumaišykite su 1 šaukštu aliejaus ir 1 sutrinta česnako skiltele. Dėkite į įkaitintą iki 180 oC orkaitę ir kepkite apie 5–8 minutes, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.

Pasigaminkite salotas. Dubenyje sugrūskite nuluptas česnako skilteles su ančiuviais. Įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite iki kreminės konsistencijos.

Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite kotus ir susmulkinkite juostelėmis. Dėkite į dubenį su paruoštu padažu, duonos traškučiais, sūriu ir išmaišykite.

Citriną nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu. Dėkite 6 citrinos griežinėlius. Kalakutienos pjausnius pagardinkite druska, pipirais, česnakų milteliais bei Kajeno paprika. Dėkite kalakutienos pjausnius į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Čiobrelių šakeles dėkite ant kepsnelių.

Kalakutienos kepsnius patiekite su lapinių kopūstų salotomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė