Kalakutienos rutuliukai sluoksniuotos tešlos juostelėse
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kalakutienos faršas500 g
-
sluoksniuota tešla400 g
-
fermentinis sūris (gaudos, ementalio arba kt.)100 g
-
svogūnas1 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
baziliko arba raudonėlio prieskoniai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Provanso žolelių mišinys0.5 šaukštelis (-iai)
-
kiaušinio trynys1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite. Sūrį sutarkuokite.
Kalakutienos faršą paskaninkite žolelių mišiniu, prieskoniais, suberkite sūrį, svogūną. Viską gerai išmaišykite. Į faršą įpilkite šlakelį pieno arba vandens, kad būtų minkštesnis. Formuokite mažus rutuliukus.
Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Padėję tešlą ant miltais pabarstytos lentelės supjaustykite ją 5 mm pločio juostelėmis.
Imkite suformuotą kalakutienos rutuliuką ir apvyniokite jį tešlos juostele tarsi vyniotumėte siūlų kamuoliuką.
Skardą patepkite sviestu, sudėkite mėsos rutuliukus, apvyniotus tešla. Aptepkite juos kiaušinio tryniu ir kepkite 200 0C orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus.
Kalakutienos rutuliukus patiekite su padažais arba dėkite vaikams į priešpiečių dėžutę.