Kalakutienos šlaunelės su džiovintais pomidorais
-
Gaminimas 1h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
atvėsinta kalakutų šlaunelių mėsa400 g
-
sviestas2 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
morkos2 vnt.
-
rūkyta kiaulienos šoninė50 g
-
baltosios pupelės200 g
-
saulėje džiovinti pomidorai6 vnt.
-
grietinėlė 30 %60 ml
-
raudonėliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
raud. saldžios paprikos milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
lauro lapai2 vnt.
-
čiobrelis (siežias)2 vnt.
-
kapotos petražolės1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pupeles užmerkite iš vakaro.
Kalakutų šlaunelių mėsą supjaustykite 4 cm dydžio gabalėliais. Įkaitinkite puodą arba troškintuvą su sviestu ir apkepkite mėsos gabalėlius pamaišydami apie minutę. Į keptuvę suberkite supjaustytą kubeliais svogūną ir susmulkintą šoninę, kepkite apie 2 minutes.
Sudėkite išspaustą česnaką, smulkiai supjaustytas lazdelėmis morkas, dar pakepkite 3 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Įdėkite lauro lapus, vandens užpilkite tiek, kad apsemtų daržoves ir mėsą. Uždenkite ir palikite mėsą troškintis apie 35 minutes.
Ant troškinio uždėkite susmulkintus džiovintus pomidorus, supilkite grietinėlę, viską išmaišykite, užvirkite ir patraukite nuo kaitros. Užberkite kapotų petražolių.