Kalakutienos šlaunelės su džiovintais pomidorais

  • Gaminimas 1h
  • Sudėtingas
Kalakutienos šlaunelės su džiovintais pomidorais

Ingredientai

Ingredientai:

  • atvėsinta kalakutų šlaunelių mėsa
     400 g
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • morkos
     2 vnt.
  • rūkyta kiaulienos šoninė
     50 g
  • baltosios pupelės
     200 g
  • saulėje džiovinti pomidorai
     6 vnt.
  • grietinėlė 30 %
     60 ml
  • raudonėliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • raud. saldžios paprikos milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • lauro lapai
     2 vnt.
  • čiobrelis (siežias)
     2 vnt.
  • kapotos petražolės
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pupeles užmerkite iš vakaro.

Kalakutų šlaunelių mėsą supjaustykite 4 cm dydžio gabalėliais. Įkaitinkite puodą arba troškintuvą su sviestu ir apkepkite mėsos gabalėlius pamaišydami apie  minutę. Į keptuvę suberkite supjaustytą kubeliais svogūną ir susmulkintą šoninę, kepkite apie 2 minutes. 

 Sudėkite išspaustą česnaką, smulkiai supjaustytas lazdelėmis morkas, dar pakepkite 3 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Įdėkite lauro lapus, vandens užpilkite tiek, kad apsemtų daržoves ir mėsą. Uždenkite ir palikite mėsą troškintis apie 35 minutes.

 Ant troškinio uždėkite susmulkintus džiovintus pomidorus, supilkite grietinėlę, viską išmaišykite, užvirkite ir patraukite nuo kaitros. Užberkite kapotų petražolių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis