Kalakuto kulšelės (arba petukai) su pankoliais ir briuseliniais kopūstais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Kalakuto kulšelės (arba petukai) su pankoliais ir briuseliniais kopūstais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • kalakuto kulšelės arba petukai
     1.5 kg
  • apelsinas
     1 vnt.
  • citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčios
     4 šaukštelis (-iai)
  • medus
     2 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Garnyro ingredientai:

  • pankolis
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • briuselio kopūstai
      12 vnt.
  • aliejus
     2 šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite glaistą.

Išspauskite apelsino ir citrinos sultis.

Dubenėlyje išmaišykite sultis, garstyčias, medų, aliejų, druską ir pipirus.

Šiuo marinatu iš visų pusių ištepkite kalakutieną. Likusią jo pusę atsidėkite.

Paruoškite garnyrą.

Pankolį ir svogūną supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Sumeskite į dubenėlį.

Sudėkite briuselio kopūstus, užpilkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

Į kepimo indą sužerkite daržoves. Ant jų dėkite kalakutieną.

Ant viršaus užpilkite likusį glaistą

Pašaukite į iki 200 ºC įkaitintą orkaitę ~ 1 val. 10 min. Galite uždengti folija, o likus 20 min. iki kepimo pabaigos atidengti.

Išėmę iš orkaitės daržoves dėkite į lėkštes, ant jų guldykite supjaustytą mėsą. Užpilkite kepimo metu susidariusiu padažu.

Patarimas. Glaistui vietoje citrinos sulčių galite naudoti žaliosios citrinos sultis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis