Kalakuto kulšelės (arba petukai) su pankoliais ir briuseliniais kopūstais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
kalakuto kulšelės arba petukai1.5 kg
-
apelsinas1 vnt.
-
citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
Dižono garstyčios4 šaukštelis (-iai)
-
medus2 šaukštelis (-iai)
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Garnyro ingredientai:
-
pankolis1 vnt.
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
briuselio kopūstai12 vnt.
-
aliejus2 šaukštelis (-iai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite glaistą.
Išspauskite apelsino ir citrinos sultis.
Dubenėlyje išmaišykite sultis, garstyčias, medų, aliejų, druską ir pipirus.
Šiuo marinatu iš visų pusių ištepkite kalakutieną. Likusią jo pusę atsidėkite.
Paruoškite garnyrą.
Pankolį ir svogūną supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Sumeskite į dubenėlį.
Sudėkite briuselio kopūstus, užpilkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.
Į kepimo indą sužerkite daržoves. Ant jų dėkite kalakutieną.
Ant viršaus užpilkite likusį glaistą
Pašaukite į iki 200 ºC įkaitintą orkaitę ~ 1 val. 10 min. Galite uždengti folija, o likus 20 min. iki kepimo pabaigos atidengti.
Išėmę iš orkaitės daržoves dėkite į lėkštes, ant jų guldykite supjaustytą mėsą. Užpilkite kepimo metu susidariusiu padažu.
Patarimas. Glaistui vietoje citrinos sulčių galite naudoti žaliosios citrinos sultis.