Kalakutų šlaunelės, įdarytos porais ir mėsa
-
Gaminimas 2h
-
Sudėtingas
Ingredientai
-
sviestas2 šaukštas (-ai)
-
kalakutų šlaunelių mėsa1.2 kg
-
poras1 vnt.
-
salieras1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
rozmarinai1 šaukštas (-ai)
-
šviežios dešrelės750 g
-
petražolės3 šaukštas (-ai)
-
čiobreliai1 šaukštas (-ai)
-
batonas3 gabalėlis (-iai)
-
kiaušinis1 vnt.
-
vanduo100 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Briuselio kopūstams:
-
šaldyti briuselio kopūstai500 g
-
sviestas2 šaukštas (-ai)
-
kietasis sūris50 g
-
„panko“ džiūvėsėliai3 šaukštas (-ai)
-
grietinėlė125 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Keptoms morkoms:
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
morkos800 g
-
druskapagal skonį
-
čiobreliai2 šaukštas (-ai)
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Česnako skilteles nulupkite. Porą ir česnaką susmulkinkite mažais kubeliais. Saliero stiebą nuplaukite ir susmulkinkite mažais kubeliais. Keptuvę įkaitinkite ir ištirpinkite sviestą. Porą ir salierą suberkite į keptuvę, maišydami pakepkite 3–4 minutes. Į keptuvę suberkite česnaką, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinį, suberkite petražoles, paskaninkite druska, pipirais ir suverskite keptas daržoves. Iš dešrelės žarnos išimkite faršą į dubenį, berkite sukapotus rozmarinus ir čiobrelius. Duoną pamirkykite vandenyje, sudėkite į dubenį prie faršo. Viską išmaišykite.
Ant švaraus stalo paviršiaus dėkite kalakuto šlaunelių mėsą ir padaužykite muštuku. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais. Įdarą paskirstykite tolygiai ant išmuštų šlaunelių mėsos ir susukite. Suriškite medvilniniu siūlu, suvyniokite į aliuminio foliją. Kalakutienos suktinuką dėkite į skardą, įpilkite 1 stiklinę vandens. Šaukite kepti į įkaitintą iki 180 oC orkaitę. Kepkite apie 1 valandą.
Iškeptą kepsnį palikite 10 minučių, nuimkite siūlą ir supjaustykite griežinėliais.
Paruoškite briuselinius kopūstus. Į kepimo indą sudėkite briuselinius kopūstus su sviestu, pagardinkite druska ir pipirais, pamaišykite ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20–25 minutes. Kai briuseliniai kopūstai suminkštės, užpilkite grietinėlės, užberkite kietojo sūrio ir „panko“ džiūvėsėlių, pakepkite, kol gražiai apskrus.
Morkas nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite išilgai 2 cm storio juostelėmis.
Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, pabarstykite kapotais čiobreliais. Šaukite kepti į įkaitintą iki 180 oC orkaitę apie 20–25 minutes.