Kalakutų šlaunelės, įdarytos porais ir mėsa

  • Gaminimas 2h
  • Sudėtingas
Kalakutų šlaunelės, įdarytos porais ir mėsa

Ingredientai

  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • kalakutų šlaunelių mėsa
     1.2 kg
  • poras
     1 vnt.
  • salieras
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • rozmarinai
     1 šaukštas (-ai)
  • šviežios dešrelės
     750 g
  • petražolės
     3 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     1 šaukštas (-ai)
  • batonas
     3 gabalėlis (-iai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • vanduo
     100 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Briuselio kopūstams:

  • šaldyti briuselio kopūstai
     500 g
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • kietasis sūris
     50 g
  • „panko“ džiūvėsėliai
     3 šaukštas (-ai)
  • grietinėlė
     125 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Keptoms morkoms:

  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • morkos
     800 g
  • druska
      pagal skonį
  • čiobreliai
     2 šaukštas (-ai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Česnako skilteles nulupkite. Porą ir česnaką susmulkinkite mažais kubeliais. Saliero stiebą nuplaukite ir susmulkinkite mažais kubeliais. Keptuvę įkaitinkite ir ištirpinkite sviestą. Porą ir salierą suberkite į keptuvę, maišydami pakepkite 3–4 minutes. Į keptuvę suberkite česnaką, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinį, suberkite petražoles, paskaninkite druska, pipirais ir suverskite keptas daržoves. Iš dešrelės žarnos išimkite faršą į dubenį, berkite sukapotus rozmarinus ir čiobrelius. Duoną pamirkykite vandenyje, sudėkite į dubenį prie faršo. Viską išmaišykite.

Ant švaraus stalo paviršiaus dėkite kalakuto šlaunelių mėsą ir padaužykite muštuku. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais. Įdarą paskirstykite tolygiai ant išmuštų šlaunelių mėsos ir susukite. Suriškite medvilniniu siūlu, suvyniokite į aliuminio foliją. Kalakutienos suktinuką dėkite į skardą, įpilkite 1 stiklinę vandens. Šaukite kepti į įkaitintą iki 180 oC orkaitę. Kepkite apie 1 valandą.

Iškeptą kepsnį palikite 10 minučių, nuimkite siūlą ir supjaustykite griežinėliais.

Paruoškite briuselinius kopūstus. Į kepimo indą sudėkite briuselinius kopūstus su sviestu, pagardinkite druska ir pipirais, pamaišykite ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20–25 minutes. Kai briuseliniai kopūstai suminkštės, užpilkite grietinėlės, užberkite kietojo sūrio ir „panko“ džiūvėsėlių, pakepkite, kol gražiai apskrus.

Morkas nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite išilgai 2 cm storio juostelėmis.

Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, pabarstykite kapotais čiobreliais. Šaukite kepti į įkaitintą iki 180 oC orkaitę apie 20–25 minutes.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė