Kalėdinė eglutė iš spurgų
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Spurgos
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D300 g
-
Muskatų riešutai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Cukrus RIMI100 g
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Maistinė soda0.5 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pienas RIMI200 ml
-
Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI1 vnt.
-
Augalinis aliejus3 šaukštas (-ai)
Glajus
-
Cukraus milteliai200 g
-
Pienas RIMI2 šaukštelis (-iai)
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Žali maistiniai dažai2 šaukštas (-ai)
Papuošimui
-
Pabarstukai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – miltus, tarkuotą muskato riešutą, kepimo miltelius, sodą ir žiupsnelį druskos.
Į didelį dubenį sudėkite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir aliejų.
Suplakite į vientisą masę.
Į kiaušinių masę per tris dalis palaipsniui supilkite pieno ir miltų mišinį.
Kai tešla bus paruošta, supilkite ją į konditerinį maišelį ir iš jo į aliejumi pateptą spurgų formą.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, 15 min.
Atvėsinkite.
Paruoškite glajų: į dubenį suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
Palaipsniui įpilkite pieno.
Viską gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė.
Įpilkite maistinių dažų ir gerai išmaišykite.
Jei reikia, įpilkite daugiau pieno.
Merkite spurgas į glajų ir iškart papuoškite cukrinėmis dekoracijomis.