Kalėdinė eglutė iš spurgų

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Kalėdinė eglutė iš spurgų

Ingredientai

Spurgos

  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     300 g
  • Muskatų riešutai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Maistinė soda
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Pienas RIMI
     200 ml
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.
  • Augalinis aliejus
     3 šaukštas (-ai)

Glajus

  • Cukraus milteliai
     200 g
  • Pienas RIMI
     2 šaukštelis (-iai)
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Žali maistiniai dažai
     2 šaukštas (-ai)

Papuošimui

  • Pabarstukai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – miltus, tarkuotą muskato riešutą, kepimo miltelius, sodą ir žiupsnelį druskos.

Į didelį dubenį sudėkite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir aliejų.

Suplakite į vientisą masę.

Į kiaušinių masę per tris dalis palaipsniui supilkite pieno ir miltų mišinį.

Kai tešla bus paruošta, supilkite ją į konditerinį maišelį ir iš jo į aliejumi pateptą spurgų formą.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, 15 min.

Atvėsinkite.

Paruoškite glajų: į dubenį suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.

Palaipsniui įpilkite pieno.

Viską gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė.

Įpilkite maistinių dažų ir gerai išmaišykite.

Jei reikia, įpilkite daugiau pieno.

Merkite spurgas į glajų ir iškart papuoškite cukrinėmis dekoracijomis.

Panašūs receptai

Morkų keksiukai

30min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas