Kalėdinės imbierinės duonos lazdelės „Grissini“
-
Gaminimas 2h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Cukrus RIMI (skrudinimui)150 g
-
Cukrus RIMI100 g
-
Sviestas RIMI100 g
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D400 g
-
Vanduo1 stiklinė (-ės)
-
Meduolių prieskoniai3 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cinamonas0.5 šaukštelis (-iai)
-
Migdolų riešutų aliejus3 lašai
-
Citrinos žievelė1 vnt.
-
Apelsino žievelė1 vnt.
-
Kiaušinių baltymai1 vnt.
-
Perlinis cukrus ir kiti šventiniai pabarstukaiDekoravimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvėje ar puode kaitinkite cukrų, kol susiformuos karamelė, palaipsniui įpilkite stiklinę karšto vandens, išmaišykite ir supilkite likusį cukrų, druską, šiltą vandenį, migdolų aliejų, prieskonius ir citrusinių vaisių žieveles.
Palaipsniui suberkite miltus ir ištirpintą sviestą.
Užminkykite tešlą ir palikite šaltai per naktį.
Kai tešla išbrinks, ją iškočiokite, formuokite „grissini“ pagaliukus.
Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.
Atvėsinkite.
Kiaušinio baltymą išplakite iki putų, pagaliuką įmerkte iki pusės, apibarstykite perliniu cukrumi ar kitais mėgstamais pabarstukais ir pašaukite į orkaitę dar maždaug 3 min.