Kalėdinis obuolių pyragas
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Grikių miltai50 g
-
Kukurūzų miltai50 g
-
Grikiai30 g
-
Saldžiavaisio pupmedžio sirupas2 šaukštas (-ai)
-
Datulės Rimi10 vnt.
-
Kokoso aliejus30 g
-
Druska0.25 šaukštelis (-iai)
Ingredientai įdarui:
-
Anakardžių riešutai200 g
-
Tofu150 g
-
Obuolių tyrė130 g
-
Kokosų pienas120 ml
-
Kokosų aliejus75 ml
-
Agavos arba klevų sirupo50 g
-
Vanilės ekstrakto arba pastos1 šaukštelis (-iai)
-
Meduolių prieskonių mišinys1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai obuolių rožėms:
-
Obuoliai3 vnt.
-
Vanduo100 ml
-
Cukrus1 šaukštas (-ai)
-
Citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Prieš gamindami pyragą, anakardžius pamerkite į šiltą vandenį 3–4 valandoms.
Paruoškite pagrindą. Grikius 10–15 minučių pamirkykite vandenyje, paskui nukoškite. Grikius sumaišykite su grikių miltais, kukurūzų miltais, druska ir saldžiavaisio pupmedžio sirupu. Pašalinkite kauliukus iš datulių ir sumaišykite jas su kokosų aliejumi.
Pirštais minkykite tešlą iki vientisos masės. Pagrindą formuokite kepimo inde (bent 20 cm skersmens), išklotame kepimo popieriumi. Pirštais spauskite tešlą prie indo šonų tarsi formuotumėte dubenį. Padėkite tešlą pastovėti šaltai bent 2 valandas.
Paruoškite įdarą. Nulupkite vandenyje mirkytus riešutus ir suberkite į indą. Sudėkite tofu, įpilkite kokosų pieno, sirupo, obuolių tyrės, meduolių prieskonių, vanilės ir aliejaus. Viską išmaišykite iki vientisos kreminės masės. Supilkite įdarą ant pagrindo ir dėkite į šaldiklį 2-3 valandoms.
Paruoškite obuolių rožes. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Vandenį su cukrumi ir citrinos sultimis kaitinkite nedideliame puode ar prikaistuvyje iki virimo. Nukelkite puodą nuo ugnies. Sudėkite obuolių skilteles į paruoštą sirupą ir leiskite bent 1-2 minutes pastovėti karštame vandenyje. Ištraukite, sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite atvėsti. Formuokite vidutinio dydžio rožytes iš mirkytų obuolių skiltelių.
Prieš patiekdami ištraukite pyragą iš šaldiklio ir leiskite truputį atšilti, papuoškite obuolių rožėmis ir migdolais.
Skanaus!