Kalėdinis pyragas su šafranu
-
Gaminimas 3h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI200 ml
-
Sausos mielės25 g
-
Cukrus RIMI100 g
-
Sviestas RIMI200 g
-
Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI1 vnt.
-
Besėklės razinos Rimi200 g
-
Džiovinti cukruoti apelsinai100 g
-
Malti kardamonai1 šaukštelis (-iai)
-
Šafranas0.07 g
-
Druska0.3 šaukštelis (-iai)
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D400 g
-
Citrinos žievelė2 vnt.
-
Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI1 vnt.
-
Migdolai be luobelės200 g
-
Cukraus milteliaiPapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į dubenį supilkite pusę pašildytos (iki 40 laipsnių C) grietinėlės, suberkite mieles, ištirpinkite, suberkite šiek tiek persijotų miltų, tada supilkite likusią grietinėlę, maišykite, kol susidarys vientisa konsistencija.
Palikite kilti šiltoje vietoje (30 min.).
Kiaušinius išplakike su cukrumi, ištirpinkite sviestą.
Šafraną sutrinkite grūstuve.
Sumaišykite jį su šiltu pienu (30 ml).
Kai tešla pakils, pradėkite dėti miltus, sviestą, kiaušinius, kardamoną, šafraną, druską.
Palaipsniui dėkite miltus, kol tešla nebekibs prie rankų.
Suberkite išmirkytas razinas, citrinos žievelę, cukruotus apelsinus, išmaišykite.
Padalinkite tešlą į 3 dalis, iškočiokite, suformuokite ilgas virveles, o iš jų suformuokite pynę (jei norite galite pynę sujungti į vainiką).
Aptepkite kiaušiniu, apibarstykite migdolais.
Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Kepdami į orkaitę idėkite indą su vandeniu, taip pyragas neišdžius.
Patiekiant apibarstykite milteliniu cukrumi.