Kalėdinis pyragas su šafranu

  • Gaminimas 3h
  • Vidutinis
Kalėdinis pyragas su šafranu

Ingredientai

  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     200 ml
  • Sausos mielės
     25 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Sviestas RIMI
     200 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.
  • Besėklės razinos Rimi
     200 g
  • Džiovinti cukruoti apelsinai
     100 g
  • Malti kardamonai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Šafranas
     0.07 g
  • Druska
     0.3 šaukštelis (-iai)
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     400 g
  • Citrinos žievelė
     2 vnt.
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.
  • Migdolai be luobelės
     200 g
  • Cukraus milteliai
      Papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į dubenį supilkite pusę pašildytos (iki 40 laipsnių C) grietinėlės, suberkite mieles, ištirpinkite, suberkite šiek tiek persijotų miltų, tada supilkite likusią grietinėlę, maišykite, kol susidarys vientisa konsistencija.

Palikite kilti šiltoje vietoje (30 min.).

Kiaušinius išplakike su cukrumi, ištirpinkite sviestą.

Šafraną sutrinkite grūstuve.

Sumaišykite jį su šiltu pienu (30 ml).

Kai tešla pakils, pradėkite dėti miltus, sviestą, kiaušinius, kardamoną, šafraną, druską.

Palaipsniui dėkite miltus, kol tešla nebekibs prie rankų.

Suberkite išmirkytas razinas, citrinos žievelę, cukruotus apelsinus, išmaišykite.

Padalinkite tešlą į 3 dalis, iškočiokite, suformuokite ilgas virveles, o iš jų suformuokite pynę (jei norite galite pynę sujungti į vainiką). 

Aptepkite kiaušiniu, apibarstykite migdolais.

Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Kepdami į orkaitę idėkite indą su vandeniu, taip pyragas neišdžius. 

Patiekiant apibarstykite milteliniu cukrumi. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė