Kalėdinis salotų vainikas su rūkyta lašiša ir putpelių kiaušiniais
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Pankoliai1 vnt.
-
ilgavaisis agurkas RIMI300 g
-
Ridikėliai200 g
-
Avokadas2 vnt.
-
Žaliosios citrinos2 vnt.
-
Šviežias sūris RIMI150 g
-
Grietinė RIMI1 šaukštas (-ai)
-
Krienai RIMI1 šaukštas (-ai)
-
Putpelių kiaušiniai RIMI6 vnt.
-
Svogūnai SHALLOT RIMI1 vnt.
-
Šaltai rūkyta lašišos filė RIMI300 g
-
Ikraipapuošimui
-
Alyvuogių aliejuspagal skonį
-
Salotų mišinyspagal skonį
-
KrapaiPapuošimui, pagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
PipiraiPagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Smulkiai supjaustykite pankolį, ridikėlį ir agurką.
Supjaustytus pankolius sudėkite į dubenį ir išspauskite vieno laimo sultis.
Įberkite druskos ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.
Supjaustykite avokadą ir apšlakstykite laimo sultimis.
Kambario temperatūros kreminį sūrį išmaišykite iki vientisos masės ir suberkite krienus, grietinę, druską ir pipirus.
Išvirkite putpelių kiaušinius, atvėsinkite ir perpjaukite pusiau.
Šalotinius svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Į didesnę lėkštę išdėliokite salotas.
Ant viršaus uždėkite nusausintus pankolius, supjaustytus svogūnus, agurkus ir ridikėlius.
Sudėkite avokadą.
Salotas apdėkite kerminio sūrio padažu.
Susukite rūkytos lašišos gabalėlius ir sudėkite ant salotų ir padažo, sudėkite perpus perpjautus putpelių kiaušinius ir ikrus.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
Papuoškite krapais ir ikrais ir patiekite iš karto.