Kalėdinis salotų vainikas su rūkyta lašiša ir putpelių kiaušiniais

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Kalėdinis salotų vainikas su rūkyta lašiša ir putpelių kiaušiniais

Ingredientai

  • Pankoliai
     1 vnt.
  • ilgavaisis agurkas RIMI
     300 g
  • Ridikėliai
     200 g
  • Avokadas
     2 vnt.
  • Žaliosios citrinos
     2 vnt.
  • Šviežias sūris RIMI
     150 g
  • Grietinė RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Krienai RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Putpelių kiaušiniai RIMI
     6 vnt.
  • Svogūnai SHALLOT RIMI
     1 vnt.
  • Šaltai rūkyta lašišos filė RIMI
     300 g
  • Ikrai
      papuošimui
  • Alyvuogių aliejus
      pagal skonį
  • Salotų mišinys
      pagal skonį
  • Krapai
      Papuošimui, pagal skonį
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      Pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Smulkiai supjaustykite pankolį, ridikėlį ir agurką.

Supjaustytus pankolius sudėkite į dubenį ir išspauskite vieno laimo sultis.

Įberkite druskos ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.

Supjaustykite avokadą ir apšlakstykite laimo sultimis.

Kambario temperatūros kreminį sūrį išmaišykite iki vientisos masės ir suberkite krienus, grietinę, druską ir pipirus.

Išvirkite putpelių kiaušinius, atvėsinkite ir perpjaukite pusiau.

Šalotinius svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. 

Į didesnę lėkštę išdėliokite salotas.

Ant viršaus uždėkite nusausintus pankolius, supjaustytus svogūnus, agurkus ir ridikėlius.

Sudėkite avokadą.

Salotas apdėkite kerminio sūrio padažu.

Susukite rūkytos lašišos gabalėlius ir sudėkite ant salotų ir padažo, sudėkite perpus perpjautus putpelių kiaušinius ir ikrus.

Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.

Papuoškite krapais ir ikrais ir patiekite iš karto.

Panašūs receptai