Kamamberas su karamelizuotais obuoliais ir svogūnais

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Kamamberas su karamelizuotais obuoliais ir svogūnais

Ingredientai

  • sūris „Camembert“
     500 g
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • valgomieji svogūnėliai (shallot)
     200 g
  • Fasuotas čiobrelis
     1 vnt.
  • obuoliai
     4 vnt.
  • medus
     4 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     5 šaukštas (-ai)
  • brendis
     40 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • juoda duona su sėklomis
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite skiltelėmis.
Keptuvę įkaitinkite, sudėkite 3 šaukštus medaus, obuolius. Pakaitinkite, kol obuoliai ims karamelizuotis, tada įdėkite 2 šaukštus sviesto. Kai sviestas ištirps, supilkite brendį ir pakaitinkite.
Valgomuosius svogūnėlius ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite šiaudeliais. Keptuvę įkaitinkite, išlydykite 3 šaukštus sviesto, suberkite valgomuosius svogūnėlius, česnakus, sukapotą čiobrelio šakelę, pakepkite, kol svogūnėliai suminkštės. Įdėkite 1 šaukštą medaus, paskaninkite druska ir pipirais.
Kamamberą dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite, kol pradės lydytis.
Ant duonos riekelių dėkite sūrio griežinėlių, keptų obuolių, svogūnų.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ožkos sūrio pica

13min • Lengvas

Marinuota feta

20min • Lengvas