Karališki kebabai
-
Gaminimas 2h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
Rūkytos paprikos milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Kmynai1 šaukštelis (-iai)
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Kajeno pipirai1 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Žalioji citrina1 vnt.
-
Jautienos nugarinė900 g
-
Svogūnas1 vnt.
-
Geltonoji paprika1 vnt.
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Tortilijos4 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Supjaustykite jautienos nugarinę maždaug 7cm storio gabalėliais. Sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. Atskirame dubenyje sumaišykite prieskonius, česnaką ir žaliųjų citrinų sultis - gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa. Įpilkite mišinio į mėsą ir išmaišykite.
Mėsą padėkite į šaldytuvą, leiskite pastovėti bent 30 minučių. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 150° C temperatūros.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite pusę svogūno, įdėkite medinį iešmelį. Mėsą verkite ant iešmelio. Ant viršaus dėkite kitą svogūno pusę, kartu suspausdami suvertus mėsos gabalus. Kepkite apie 1,5 val.
Išimkite kepimo formą ir padidinkite orkaitės temperatūrą iki 230° C. Į formą sudėkite pjaustytus svogūnus ir paprikas, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei paprikos milteliais. Kepkite 15 minučių.
Mėsą supjaustykite ir patiekite su tortilijomis ir mėgstamais padažais.