Karamelinis obuolių pyragas
-
Gaminimas 2h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Igredientai pagrindui:
-
Kvietiniai miltai220 g
-
Sviestas125 g
-
Cukrus80 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Migdolų miltai30 g
-
Kiaušiniai1 vnt.
Ingredientai biskvitui:
-
Kiaušiniai3 vnt.
-
Cukrus180 g
-
Kvietiniai miltai220 g
-
Grietinėlė80 g
-
Sviestas130 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo milteliai4 g
Ingredientai karamelizuotiems obuoliams:
-
Obuoliai275 g
-
Grietinėlė165 g
-
Cukrus110 g
Ingredientai karamelei:
-
Rudasis cukrus125 g
-
Kukurūzų krakmolas10 g
-
Vanduo50 ml
-
Grietinėlė75 g
-
Cukraus sirupas25 g
-
Sviestas50 g
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
Ingredientai trupiniams:
-
Migdolų miltai45 g
-
Rudasis cukrus25 g
-
Cukrus25 g
-
Sviestas50 g
-
Miltai50 g
-
Migdolai50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Sumaišykite miltus su minkštu, kambario temperatūros sviestu, cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir suberkite persijotus miltus. Padėkite tešlą vėsioje vietoje bent 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C karščio.
Iškočiokite pastovėjusią tešlą ir tolygiai paskirstykite ją paruoštame kepimo inde (formos dydis apie 15x7 cm arba 24 cm, jei forma apvali). Kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Karamelizuokite obuolius. Supjaustykite juos maždaug 1x1 cm dydžio gabaliukais. Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę. Kitame puode ištirpinkite cukrų. Lėtai supilkite karštą grietinėlę į cukrų. Maišykite iki vientisos masės, suberkite supjaustytus obuolius ir virkite maišydami, kol obuoliai taps minkšti. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite truputį atvėsti.
Paruoškite biskvitą. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius po vieną, išplakite, tada palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Galiausiai įpilkite grietinėlės ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Pusę biskvito tešlos supilkite ant iškepto pagrindo. Dėkite sluoksnį karamelizuotų obuolių ir supilkite likusią biskvito tešlą.
Pyragą dėkite į įkaitintą orkaitę (170° C) ir kepkite apie 20 minučių, kol biskvitas gražiai apkeps iki rusvumo.
Paruoškite karamelę. Puode sumaišykite kukurūzų krakmolą su cukrumi. Sudėkite likusius ingredientus. Virkite apie 5-8 minutes, kol karamelė sutirštės ir taps kreminės konsistencijos. Išjunkite ugnį ir truputį atvėsinkite.
Paruoškite trupinius. Sumaišykite visus nurodytus trupinių ingredientus. Paruoštą masę dėkite į skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (180° C) apie 10–15 minučių. Ištraukite ir leiskite atvėsti.
Karamelę užpilkite ant iškepto pyrago ir pabarstykite trupiniais.
Skanaus!