Kavos granita su plakta grietinėle
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kavos pupelės100 g
-
vanduo750 ml
-
cukrus150 g
-
konjakas, brendis arba kavos likeris10 ml
-
plakamoji grietinėlės 35 % riebumo450 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kavos pupeles sumalkite ir išvirkite 700 ml kavos.
Kavą pasaldinkite pagal skonį. Supilkite brendį (arba konjaką, kavos likerį) ir išmaišykite.
Gautą mišinį supilkite į didelį platų (kad kava griečiau atvėstų) indą, tinkamą šaldyti. Dėkite į šaldiklį 30 min. arba kol apledys kraštai ir viršus.
Su šakute nulupkite ledukus nuo kraštų ir gerai išmaišykite, sulaužydami visą susidariusį leduką. Dėkite atgal į šaldiklį. Procesą kartokite kas 30 min. apie 3–5 val., priklausomai nuo šaldiklio. Granita bus gatava, kai susidarys purios granulės.
Išplakite grietinėlę. Granitą sudėkite į skaidrias taures arba puodelius. Ant viršaus uždėkite grietinėlės (arba sluoksniuokite) ir iškart patiekite.