Kavos granita su plakta grietinėle

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Kavos granita su plakta grietinėle

Ingredientai

Ingredientai:

  • kavos pupelės
     100 g
  • vanduo
     750 ml
  • cukrus
     150 g
  • konjakas, brendis arba kavos likeris
     10 ml
  • plakamoji grietinėlės 35 % riebumo
     450 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kavos pupeles sumalkite ir išvirkite 700 ml kavos. 

Kavą pasaldinkite pagal skonį. Supilkite brendį (arba konjaką, kavos likerį) ir išmaišykite. 

Gautą mišinį supilkite į didelį platų (kad kava griečiau atvėstų) indą, tinkamą šaldyti. Dėkite į šaldiklį 30 min. arba kol apledys kraštai ir viršus. 

Su šakute nulupkite ledukus nuo kraštų ir gerai išmaišykite, sulaužydami visą susidariusį leduką. Dėkite atgal į šaldiklį. Procesą kartokite kas 30 min. apie 3–5 val., priklausomai nuo šaldiklio. Granita bus gatava, kai susidarys purios granulės. 

Išplakite grietinėlę. Granitą sudėkite į skaidrias taures arba puodelius. Ant viršaus uždėkite grietinėlės (arba sluoksniuokite) ir iškart patiekite.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis

Migdolų masė

15min • Lengvas