Kefyro panakota su medumi ir kukurūzų dribsniais
-
Gaminimas 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kefyras900 ml
-
medus4 šaukštas (-ai)
-
želatinos lapeliai20 g
-
citrina1 vnt.
-
vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
apelsinas1 vnt.
-
mėtos lapeliaipapuošimui
-
kukurūzų dribsniaipapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite 5 minutes. Ant karštų vandens garų dubenėlyje pakaitinkite 2–3 šaukštus kefyro. Įdėkite 4 šaukštus medaus ir išmaišykite, sudėkite želatinos lapelius, ištirpinkite. Sumaišykite su likusiu kefyru.
Citriną nuplaukite, nusausinkite. Į kefyrą įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Į 8–10 taurelių išpilstykite panakotą ir padėkite į šaldytuvą visai nakčiai. Patiekdami panakotą, pagardinkite su ½ šaukštelio medaus, uždėkite apelsino gabalėlį ir pabarstykite kukurūzų dribsnių, papuoškite mėtos lapeliais.