Keksiukai su sūriu, cukinija ir tunu
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
miltai50 g
-
kiaušiniai4 vnt.
-
žaliosios cukinijos300 g
-
tunas savo sultyse80 g
-
sūris be laktozės ATLEET100 g
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
pienas be laktozės75 ml
-
kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
susmulkinti krapai2 šaukštas (-ai)
-
jūros druska1 žiupsnelis
-
juodieji pipirai1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia nuplaukite cukinijas. Supjaustykite jas mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka. Pabarstykite druska. Palikite 10 minučių pastovėti, tada nusunkite susidariusias sultis.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atskirai išplakite kiaušinius su pienu, tada sudėkite susmulkintą arba sutarkuotą stambia tarka cukiniją, įdėkite sutarkuotą sūrį be laktozės ir išmaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir smulkiai supjaustytus krapus.
Suverskite tuną, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Paruoštą tešlą išpilstykite į keksiukų kepimo formeles.
Kepkite iki 200 ˚C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Keksiukus galite patiekti tiek karštus, tiek šaltus.