Kepta antis, įdaryta vaisiais ir daržovėmis
-
Gaminimas 13h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
antis3 kg
-
džiovinti obuoliai100 g
-
svogūnai4 vnt.
-
mairūnas1 šaukštas (-ai)
-
konservuoti ananasai300 g
-
raudonasis vynas275 ml
-
vanduo525 ml
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ši sultinga bei skoniu išsiskirianti antis, nudžiugins visus prie jūsų šventinio stalo. Paruošti gana lengva, o rezultatas tikrai nustebins!
Ananasus nuvarvinkite ir supjaustykite pusės centimetro dydžio kubeliais. Jei reikia, pasmulkinkite džiovintus obuolius. Svogūnus suraikykite griežinėliais. Vaisius sumaišykite su svogūnais, berkite mairūną ir laikykite 12 val.
Išplaukite antį, kaklą ir sparnų galus nupjaukite. Anties vidų ir išorę įtrinkite druska, pipirais, prikimškite įdaro ir užsiūkite. Į kepimo formą įpilkite 300 ml vandens ir įdėkite paukštį. Šaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite pusantros valandos, tada apverskite, pilkite 125 ml vandens ir kepkite dar valandą.
Paruoškite padažą: kepimo metu išsiskyrusias sultis perkoškite, įpilkite 100 ml vandens, 275 ml raudonojo vyno ir užvirkite, įberkite pipirų, jei reikia – druskos, pilkite į padažinę ir patiekite prie keptos anties.