Kepta kiaulienos šoninė su raudongūžiais troškintais kopūstais
-
Gaminimas 2h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Šoninei:
-
kiaulienos šoninė su šonkauliais3 kg
-
briuselio kopūstai500 g
-
virti burokėliai500 g
-
čiobreliai3 vnt.
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Troškintiems raudongūžiams kopūstams:
-
raudongūžis kopūstas1 kg
-
obuoliai2 vnt.
-
raudonieji svogūnai2 vnt.
-
sviestas50 g
-
cinamono lazdelė1 vnt.
-
malti gvazdikėliai0.25 šaukštelis (-iai)
-
smulkinti muskatų riešutai0.25 šaukštelis (-iai)
-
rudasis cukrus3 šaukštas (-ai)
-
vyno actas80 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite mėsą. Šoninės odą aštriu peiliu įpjaukite 1 cm dydžio langeliais. Mėsą iš visų pusių apibarstykite druska ir pipirais. Apvyniokite kepimo folija ir palikite šaldytuve marinuotis 2 dienas.
Į kepimo skardą įpilkite 500 ml vandens ir dėkite šoninę oda aukštyn. Po mėsos apačia padėkite mažą, karščiui atsparią lėkštutę arba susuktą iš folijos rutulį. Šoninę uždenkite kepimo folija. Mėsą pašaukite į įkaitintą iki 230 °C orkaitę kepti 30 min. Tuomet nuimkite foliją ir sumažinę kaitrą iki 180 °C kepkite dar 1 val. 10 min.
Paruoškite raudongūžius kopūstus. Kopūstą smulkiai sukapokite. Obuolius ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ant vidutinės kaitros apkepkite svogūną su sviestu. Suberkite prieskonius: cinamoną, gvazdikėlius, muskatus, cukrų ir išmaišykite. Sudėkite kopūstus, obuolius, supilkite actą, 250 ml vandens ir sumažinę kaitrą troškinkinte 1 val. 25 min. Pabarstykite druska ir pipirais.
Paruoškite garnyrą. Pasūdytame vandenyje pavirkite 5 min. perpus perpjautus briuselio kopūstus ir nukoškite. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite pipirais ir čiobreliais. Virtus burokėlius stambiai supjaustykite. Juos apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite čiobreliais. Paruoštus briuselio kopūstus ir burokėlius dėkite į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę 10 minučių, kol apskrus.
Iškepusią mėsą palikite 20 min. Ją supjaustykite išilgai šonkaulių.
Patiekite su troškintais raudongūžiais kopūstais, briuselio kopūstais ir burokėliais.