Kepta marinuota antis

  • Gaminimas 3h
  • Lengvas
Kepta marinuota antis

Ingredientai

  • didelė antis
     1 vnt.
  • vanduo
     1 l
  • aitriosios paprikos dribsniai
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     130 g
  • cukrus
     80 g
  • česnakas
     6 skiltelės
  • imbieras
     30 g
  • alus
     500 ml
  • lauro lapai
     6 vnt.
  • kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • kalendros sėklos
     1 šaukštelis (-iai)
  • garstyčių sėklos
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai žirneliais
     1 šaukštelis (-iai)
  • cinamono lazdelė
     2 vnt.
  • žvaigždinis anyžius
     5 vnt.
  • gvazdikėliai
     6 vnt.
  • sojų padažas
     5 šaukštas (-ai)
  • balzaminis actas
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Antį nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Į didelį puodą supilkite vandenį, suberkite prieskonius, nuluptą ir supjaustytą imbierą, cukrų, susmulkintą česnaką. Viską užvirkite, sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą dangčiu ir pavirkite 5 minutes. Marinatą nuimkite nuo kaitros, supilkite šaltą alų, palaukite, kol pravės ir tada įdėkite antį. Antis būtinai turi būti visa panardinta į marinatą. Paliki-te šaltai nuo 12 valandų arba daugiausia iki 24 valandų marinuotis.
Antį išimkite iš marinato, nuvalykite prieskonių likučius, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Dubenyje sumaišykite sojų padažą su actu ir ištepkite šiuo mišiniu antį.
Dėkite antį į skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 2,5 valandos, pirmiausia krūtine į viršų, vėliau apverskite. Paskutinę valandą kepkite patepdami sojų ir acto marinatu kas 30 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė