Kepta orkaitėje menkės filė su „Bok choy“ kopūstais
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
menkės filė200 g
-
druskapagal skonį
-
aliejusšlakelis (-iai)
-
citrina1 skiltelė (-ės)
-
„bok choy“ kopūstas1 vnt.
-
sezamų aliejus1 šlakelis (-iai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
malti pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
200 g menkės filė pabarstykite pipirais ir druska, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 180 0C orkaitėje apie 15 min. Pagardinkite jūros druska ir maltais pipirais. Patiekite su žaliosios citrinos skiltele.
Puode užvirkite 100 ml vandens ir įdėkite „bok choy“ kopūstą. Puodą uždenkite dangčiu. Kopūstą troškinkite 5–7 minutes ant silpnos kaitros. Puodą atidenkite, kaitrą padidinkite ir palaukite 2–4 minutes, kol išgaruos vanduo. Įpilkite šlakelį sezamų aliejaus ir įmeskite mažą česnako skiltelę. Puodą uždenkite, patraukite nuo kaitros ir palikite pastovėti. Pagardinkite jūros druska ir maltais pipirais.