Kepta orkaitėje menkės filė su „Bok choy“ kopūstais

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Kepta orkaitėje menkės filė su „Bok choy“ kopūstais

Ingredientai

Ingredientai:

  • menkės filė
     200 g
  • druska
      pagal skonį
  • aliejus
      šlakelis (-iai)
  • citrina
     1 skiltelė (-ės)
  • „bok choy“ kopūstas
     1 vnt.
  • sezamų aliejus
     1 šlakelis (-iai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • malti pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

200 g menkės filė pabarstykite pipirais ir druska, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 180 0C orkaitėje apie 15 min. Pagardinkite jūros druska ir maltais pipirais. Patiekite su žaliosios citrinos skiltele. 

Puode užvirkite 100 ml vandens ir įdėkite „bok choy“ kopūstą. Puodą uždenkite dangčiu. Kopūstą troškinkite 5–7 minutes ant silpnos kaitros. Puodą atidenkite, kaitrą padidinkite ir palaukite 2–4 minutes, kol išgaruos vanduo. Įpilkite šlakelį sezamų aliejaus ir įmeskite mažą česnako skiltelę. Puodą uždenkite, patraukite nuo kaitros ir palikite pastovėti. Pagardinkite jūros druska ir maltais pipirais.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas