Kepta plekšnė su grietinės ir agurkų padažu
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Bulvės:
-
Bulvės900 g
-
brokolis250 g
Grietinės ir agurkų padažas:
-
agurkas0.5 vnt.
-
šviežūs laiškiniai česnakai1 ryšulėlis (-iai)
-
grietinė150 g
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
Plekšnė:
-
jūrinė plekšnė800 g
-
kvietiniai miltai50 g
-
sviestas arba margarinaskepimui
Patiekti su:
-
citrina1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bulvės: nulupkite ir virkite bulves su šiek tiek daugiau vandens, kad jo dar užtektų brokoliams. Nuplaukite ir supjaustykite brokolius gabaliukais. Sumeskite į tą patį puodą su bulvėmis likus 3 minutėms iki bulvių virimo pabaigos.
Grietinės ir agurkų padažas: stambiai sutarkuokite agurką ir nusunkite. Susmulkinkite česnakų laiškus. Sumaišykite grietinę su agurku ir česnakais (palikite šiek tiek česnakų patiekalo papuošimui). Pagardinkite druska ir pipirais.
Jūrinė plekšnė: pabarstę žuvį druska ir pipirais apvoliokite ją miltuose. Kepkite žuvį keptuvėje su riebalais apie 3 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą žuvį pabarstykite atidėtais česnakų laiškais, užberkite jų ir ant grietinės ir agurkų padažo. Supjaustykite citriną skiltelėmis.
Plekšnę patiekite su bulvėmis, brokoliais, grietinės ir agurkų padažu bei citrinos skiltelėmis. Į padažą pridėkite išspausto česnako arba šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės.