Kepta plekšnė su grietinės ir agurkų padažu

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kepta plekšnė su grietinės ir agurkų padažu

Ingredientai

Bulvės:

  • Bulvės
     900 g
  • brokolis
     250 g

Grietinės ir agurkų padažas:

  • agurkas
      0.5 vnt.
  • šviežūs laiškiniai česnakai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • grietinė
     150 g
  • druska ir pipirai
     1 žiupsnelis

Plekšnė:

  • jūrinė plekšnė
     800 g
  • kvietiniai miltai
     50 g
  • sviestas arba margarinas
      kepimui

Patiekti su:

  • citrina
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bulvės: nulupkite ir virkite bulves su šiek tiek daugiau vandens, kad jo dar užtektų brokoliams. Nuplaukite ir supjaustykite brokolius gabaliukais. Sumeskite į tą patį puodą su bulvėmis likus 3 minutėms iki bulvių virimo pabaigos.

Grietinės ir agurkų padažas: stambiai sutarkuokite agurką ir nusunkite. Susmulkinkite česnakų laiškus. Sumaišykite grietinę su agurku ir česnakais (palikite šiek tiek česnakų patiekalo papuošimui). Pagardinkite druska ir pipirais.

Jūrinė plekšnė: pabarstę žuvį druska ir pipirais apvoliokite ją miltuose. Kepkite žuvį keptuvėje su riebalais apie 3 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą žuvį pabarstykite atidėtais česnakų laiškais, užberkite jų ir ant grietinės ir agurkų padažo. Supjaustykite citriną skiltelėmis.

 

Plekšnę patiekite su bulvėmis, brokoliais, grietinės ir agurkų padažu bei citrinos skiltelėmis. Į padažą pridėkite išspausto česnako arba šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė