Kepta vėgėlė su šalavijų sviestu

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Kepta vėgėlė su šalavijų sviestu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Vėgėlė
     1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
      šlakelis (-iai)
  • Švieži šalavijų lapeliai
     6 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas
     200 g
  • Petražolės
     1 šaukštas (-ai)
  • Smulkiai supjaustyti svogūnai Shallot
     0.5 vnt.
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Dižono garstyčios
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Citrinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Šviežiai grūsti juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Perlinis kuskusas
     200 g
  • Brokolis
     100 g
  • Sviestas
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia paruoškite šalavijų sviestą. Didelėje gilioje keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Pakepinkite šalavijų lapelius iš abiejų pusių, kol taps traškūs. Tada juos suverskite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, ir kol kas padėkite į šalį.

Į maisto smulkintuvą sudėkite visą sviestą, sukapotas petražoles, susmulkintus svogūnus shallot, česnako skilteles, garstyčias ir pakepintus šalavijų lapelius. Įspauskite citrinos sulčių. Paskaninkite druska ir pipirais. Sutrinkite viską iki vientisos masės.

Paruoškite vėgėlę. Pirmiausia išdorokite žuvį. Atsargiai aplink galvą apipjaukite odą ir traukite ją uodegos link, numaudami lyg kojinę. Tada išimkite vidurius ir nupjaukite galvą. Žuvį kruopščiai nuplaukite ir tada atskirkite filė.

Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite alyvuogių aliejų. Žuvį pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite žuvį iš vienos pusės 5 minutes. Tada atsargiai mentele žuvį apverskite ant kitos pusės. Kepkite dar 2–3 minutes.

Vėgėlė pasidarys neperregima ir ims byrėti – tai reikš, kad ji jau iškepusi. Dėkite žuvį į lėkštę ir paskaninkite paruoštu šalavijų sviestu.

Perlinį kuskusą išvirkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio.

Brokolius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 3–4 minutes. Tada išgriebkite iš vandens ir susmulkinkite.

Į paruoštą karštą perlinį kuskusą suverskite susmulkintus brokolius ir įkrėskite šaukštą sviesto. Viską gerai išmaišykite. Garnyrą patiekite prie keptos vėgėlės.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas