Kepta vėgėlė su šalavijų sviestu
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Vėgėlė1 vnt.
-
Alyvuogių aliejusšlakelis (-iai)
-
Švieži šalavijų lapeliai6 vnt.
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Sviestas200 g
-
Petražolės1 šaukštas (-ai)
-
Smulkiai supjaustyti svogūnai Shallot0.5 vnt.
-
Česnakas2 skiltelė (-ės)
-
Dižono garstyčios0.5 šaukštelis (-iai)
-
Citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
-
Šviežiai grūsti juodieji pipiraipagal skonį
-
Perlinis kuskusas200 g
-
Brokolis100 g
-
Sviestas1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia paruoškite šalavijų sviestą. Didelėje gilioje keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Pakepinkite šalavijų lapelius iš abiejų pusių, kol taps traškūs. Tada juos suverskite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, ir kol kas padėkite į šalį.
Į maisto smulkintuvą sudėkite visą sviestą, sukapotas petražoles, susmulkintus svogūnus shallot, česnako skilteles, garstyčias ir pakepintus šalavijų lapelius. Įspauskite citrinos sulčių. Paskaninkite druska ir pipirais. Sutrinkite viską iki vientisos masės.
Paruoškite vėgėlę. Pirmiausia išdorokite žuvį. Atsargiai aplink galvą apipjaukite odą ir traukite ją uodegos link, numaudami lyg kojinę. Tada išimkite vidurius ir nupjaukite galvą. Žuvį kruopščiai nuplaukite ir tada atskirkite filė.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite alyvuogių aliejų. Žuvį pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite žuvį iš vienos pusės 5 minutes. Tada atsargiai mentele žuvį apverskite ant kitos pusės. Kepkite dar 2–3 minutes.
Vėgėlė pasidarys neperregima ir ims byrėti – tai reikš, kad ji jau iškepusi. Dėkite žuvį į lėkštę ir paskaninkite paruoštu šalavijų sviestu.
Perlinį kuskusą išvirkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio.
Brokolius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 3–4 minutes. Tada išgriebkite iš vandens ir susmulkinkite.
Į paruoštą karštą perlinį kuskusą suverskite susmulkintus brokolius ir įkrėskite šaukštą sviesto. Viską gerai išmaišykite. Garnyrą patiekite prie keptos vėgėlės.