Kepta veršienos mentė
-
Gaminimas 1h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
mažos morkos500 g
-
svogūnas1 vnt.
-
salierų stiebai2 vnt.
-
veršienos kumpis be kaulo (arba sprandinė, mentė)500 g
-
rūkyta kiaulienos šoninė Pancetta100 g
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
sviestas50 g
-
čiobreliai3 vnt.
-
smulkinti muskatų riešutai0.25 šaukštelis (-iai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
baltasis vynas150 ml
-
lauro lapai2 vnt.
-
petražolės20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite daržoves. Morkas nulupkite (stambesnes perpjaukite išilgai perpus), svogūnus susmulkinkite, salierų stiebus supjaustykite 1 cm griežinėliais.
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle.
Gilioje keptuvėje nesvylančiu dugnu arba puode įkaitintame aliejuje kepkite veršieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite mėsą ir dėkite į gilų troškinimo indą.
Toje pačioje keptuvėje arba puode, kuriame kepėte mėsą, kepinkite svogūnus, kol pakis spalva. Tada sudėkite šoninę, salierų stiebus ir pakepkite dar 2 min.
Apkeptas daržoves dėkite į troškinimo indą prie veršienos. Įmeskite čiobrelių šakeles, muskatą, druską ir pipirus, įpilkite vyno. Troškinkite ant kaitlentės kelias minutes.
Įpilkite vandens, kad beveik apsemtų mėsą. Sudėkite laurų lapus. Uždenkite ir troškinkite ant kaitlentės žemoje temperatūroje, kol mėsa pakankamai suminkštės (~ 1 val. 15 min.).
Kol veršiena troškinasi, pasūdytame vandenyje apvirkite morkas (~ 3 min.). Prieš pat patiekdami apkepkite jas su sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Išimkite veršieną iš troškintuvo ir padėkite šiltai.
Išgriebkite čiobrelius ir, nukėlę dangtį, virkite padažą ~ 7–8 min., kol sutirštės.
Į gilesnį indą sudėkite apkeptas morkas ir mėsą (ją galite dėti visą arba supjaustą gabalėliais). Užpilkite padažu, kuriame troškinosi mėsa, pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite.
Patarimas. Galite naudoti stambesnes morkas. Tada jas supjaustykite 4 cm dydžio skridinėliais ir troškinkite kartu su mėsa.