Kepta veršienos mentė

  • Gaminimas 1h 40min
  • Vidutinis
Kepta veršienos mentė

Ingredientai

Ingredientai:

  • mažos morkos
     500 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • salierų stiebai
      2 vnt.
  • veršienos kumpis be kaulo (arba sprandinė, mentė)
     500 g
  • rūkyta kiaulienos šoninė Pancetta
     100 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     50 g
  • čiobreliai
      3 vnt.
  • smulkinti muskatų riešutai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • baltasis vynas
     150 ml
  • lauro lapai
      2 vnt.
  • petražolės
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite daržoves. Morkas nulupkite (stambesnes perpjaukite išilgai perpus), svogūnus susmulkinkite, salierų stiebus supjaustykite 1 cm griežinėliais. 

Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle.

Gilioje keptuvėje nesvylančiu dugnu arba puode įkaitintame aliejuje kepkite veršieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite mėsą ir dėkite į gilų troškinimo indą.

Toje pačioje keptuvėje arba puode, kuriame kepėte mėsą, kepinkite svogūnus, kol pakis spalva. Tada sudėkite šoninę, salierų stiebus ir pakepkite dar 2 min.

Apkeptas daržoves dėkite į troškinimo indą prie veršienos. Įmeskite čiobrelių šakeles, muskatą, druską ir pipirus, įpilkite vyno. Troškinkite ant kaitlentės kelias minutes.

Įpilkite vandens, kad beveik apsemtų mėsą. Sudėkite laurų lapus. Uždenkite ir troškinkite ant kaitlentės žemoje temperatūroje, kol mėsa pakankamai suminkštės (~ 1 val. 15 min.).

Kol veršiena troškinasi, pasūdytame vandenyje apvirkite morkas (~ 3 min.). Prieš pat patiekdami apkepkite jas su sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Išimkite veršieną iš troškintuvo ir padėkite šiltai.

Išgriebkite čiobrelius ir, nukėlę dangtį, virkite padažą ~ 7–8 min., kol sutirštės. 

Į gilesnį indą sudėkite apkeptas morkas ir mėsą (ją galite dėti visą arba supjaustą gabalėliais). Užpilkite padažu, kuriame troškinosi mėsa, pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite.

Patarimas. Galite naudoti stambesnes morkas. Tada jas supjaustykite 4 cm dydžio skridinėliais ir troškinkite kartu su mėsa.

Panašūs receptai