Kepta veršienos nugarinė su vyšniomis
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
veršienos nugarinė1 kg
-
druskapagal skonį
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
šaldytos vyšnios400 g
-
vištienos sultinys250 ml
-
raudonasis vynas100 ml
-
medus3 šaukštas (-ai)
-
apelsinas (sutarkuota žievelė)1 vnt.
-
maltas cinamonas2 žiupsnelis
-
malti gvazdikėliai1 žiupsnelis
-
maltas kardamonas1 žiupsnelis
-
krakmolas1 šaukštelis (-iai)
-
mažos morkytės400 g
-
ghi sviestas1 šaukštas (-ai)
-
šviežias čiobrelis1 vnt.
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įtrinkite veršieną citrinų sultimis ir šviežiai maltais pipirais.
Keptuvę pašlakstykite aliejumi, gerai įkaitinkite ir dėkite veršienos nugarinę. Apkepkite ją iš abiejų pusių – maždaug po 2 min. kiekvieną. Pabarstykite druska ir kepkite dar 10–12 minučių, nuolat apšlakstydami mėsą riebalais, kol veršiena gražiai paruduos.
Atitirpintų vyšnių sultis supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį storu dugnu kartu su vištienos sultiniu ir užvirkite. Paskaninkite raudonuoju vynu, medumi, tarkuota apelsino žievele, cinamonu, gvazdikėliais ir kardamonu. Virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol maždaug 2/3 padažo išgaruos. Tada suberkite vyšnias. Šaltame vandenyje ištirpinkite krakmolą ir maža srovele pilkite į padažą tuo pačiu metu maišydami. Vos supylę ištirpintą krakmolą, padažą tuojau pat nuimkite nuo ugnies.
Morkytes nuskuskite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir apkepinkite su sviestu, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais.
Paruoštą veršieną supjaustykite plonais griežinėliais. Juos dėkite ant morkyčių į šiltą serviravimo lėkštę ir šalia pilkite vyšnių padažą.
Patarimas: Dieną prieš gamindami veršieną, galite ją išmarinuoti pagal vieną kurį nors mūsų siūlomų marinatų receptų.