Kepta vištiena su sezamais ir shiitake grybais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kepta vištiena su sezamais ir shiitake grybais

Ingredientai

Ingredientai

  • shiitake grybai (tinka pievagrybiai)
     200 g
  • svogūnų laiškai
     120 g
  • vištienos filė
     600 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • sezamų aliejus
     2 šaukštelis (-iai)
  • sezamų sėklos
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • terijakio (Teriyaki) padažas
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Supjaustykite grybus ir laiškinius svogūnus. Susmulkinkite vištieną.

Kepkite vištieną ir grybus aliejuje apie 4 min. Pabarstykite druska ir pipirais. Suberkite svogūnų laiškus, sezamo sėklas ir supilkite sezamų aliejų. Viską kepkite keletą minučių.

Patiekite su terijakio padažu ir ryžiais.

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis