Keptas įdarytas triušis
-
Gaminimas 2h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
triušiena1 vnt.
-
šviežias rozmarinas3 vnt.
-
batonas3 gabalėlis (-iai)
-
kiaušinis1 vnt.
-
maltos kalakutienos filė300 g
-
kietasis sūris100 g
-
kiaulienos dešrelės2 vnt.
-
raudonieji svogūnai2 vnt.
-
vištienos, daržovių sultinys arba vanduo250 ml
-
salierų šaknys2 vnt.
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Iš triušio skerdenėlės išimkite visus kaulus. Pirmiausia triušį perkirpkite ties krūtinkaulio viduriu. Tada atskirkite kaulus nuo užpakalinių kojų šlaunų. Pašalinkite nugarkaulį. Atskirkite kaulus nuo priekinių kojų šlaunų. Mėsą apibarstykite iš visų pusių druska, pipirais ir kapotais rozmarinais. Leiskite prieskoniams įsigerti bent 30 min.
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite vandenyje išmirkytą batoną, maltą kalakutieną, tarkuotą sūrį ir įmuškite kiaušinį. Suberkite druską, pipirus ir išmaišykite.
Išdorotą triušį dėkite ant pjaustymo lentelės. Ant mėsos tolygiai paskirstykite įdarą ir pabarstykite kapotų rozmarinų, druskos ir pipirų. Centre per visą ilgį dėkite dešreles. Suvyniokite mėsą taip, kad įdaras su dešrelėmis būtų viduje. Gautą suktinį suriškite virtuvine virve.
Įdėkite į troškinimo indą. Aplink mėsą išdėliokite stambiai supjaustytus svogūnus. Įpilkite 250 ml sultinio arba vandens, apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę kepti 30 min., kol mėsa paruduos.
Sumažinkite temperatūrą iki 180 °C, sudėkite stambiai supjaustytas salierų šaknis ir kepkite dar 30 min.
Palikite mėsą 10 min. ir supjaustykite ją riekelėmis.
Prieš patiekdami kepant susidariusį skystį pašildykite. Jį užpilkite ant įdarytų triušio riekelių bei salierų ir patiekite.
Patarimas: vietoj maltos kalakutienos galite naudoti veršienos faršą.