Keptas įdarytas triušis

  • Gaminimas 2h
  • Sudėtingas
Keptas įdarytas triušis

Ingredientai

Ingredientai:

  • triušiena
     1 vnt.
  • šviežias rozmarinas
     3 vnt.
  • batonas
     3 gabalėlis (-iai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • maltos kalakutienos filė
     300 g
  • kietasis sūris
     100 g
  • kiaulienos dešrelės
     2 vnt.
  • raudonieji svogūnai
     2 vnt.
  • vištienos, daržovių sultinys arba vanduo
     250 ml
  • salierų šaknys
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Iš triušio skerdenėlės išimkite visus kaulus. Pirmiausia triušį perkirpkite ties krūtinkaulio viduriu. Tada atskirkite kaulus nuo užpakalinių kojų šlaunų. Pašalinkite nugarkaulį. Atskirkite kaulus nuo priekinių kojų šlaunų. Mėsą apibarstykite iš visų pusių druska, pipirais ir kapotais rozmarinais. Leiskite prieskoniams įsigerti bent 30 min.

Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite vandenyje išmirkytą batoną, maltą kalakutieną, tarkuotą sūrį ir įmuškite kiaušinį. Suberkite druską, pipirus ir išmaišykite.

Išdorotą triušį dėkite ant pjaustymo lentelės.  Ant mėsos tolygiai paskirstykite įdarą ir pabarstykite kapotų rozmarinų, druskos ir pipirų. Centre per visą ilgį dėkite dešreles. Suvyniokite mėsą taip, kad įdaras su dešrelėmis būtų viduje. Gautą suktinį suriškite virtuvine virve.

Įdėkite į troškinimo indą. Aplink mėsą išdėliokite stambiai supjaustytus svogūnus. Įpilkite 250 ml sultinio arba vandens, apšlakstykite aliejumi  ir pašaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę kepti 30 min., kol mėsa paruduos. 

 Sumažinkite temperatūrą iki 180 °C, sudėkite stambiai supjaustytas salierų šaknis ir kepkite dar 30 min. 

Palikite mėsą 10 min. ir supjaustykite ją riekelėmis. 

Prieš patiekdami kepant susidariusį skystį pašildykite. Jį užpilkite ant įdarytų triušio riekelių bei salierų ir patiekite. 

Patarimas: vietoj maltos kalakutienos galite naudoti veršienos faršą.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė