Keptas karpis su „Kindzmari“ padažu
-
Gaminimas 55min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
karpis1.5 kg
Žuvies marinavimo ingredientai
-
druska ir juodieji pipiraipagal skonį
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
Padažo ingredientai
-
kalendra100 g
-
petražolės50 g
-
žalioji paprika1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
medus2 šaukštas (-ai)
-
natūralios granatų sultys50 g.
-
kalendrų sėklos1 šaukštelis (-iai)
-
kvapieji ir juodieji pipiraipagal skonį
-
kajeno pipirai0.25 šaukštelis (-iai)
-
cinamonas0.25 šaukštelis (-iai)
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
vanduo2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išskroskite karpį, nuskuskite žvynus ir nuplaukite. Įtrinkite žuvį druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir pamarinuokite bent 15 min.
Tuomet pašaukite karpį į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min.
Pasigaminkite padažą: susmulkinkite kalendras, petražoles, papriką ir česnaką (2 skilteles). Suberkite likusius padažo ingredientus ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Plakdami įpilkite šlakelį vandens: padažas bus vientisesnis.
Karpį patiekite su padažu ir mėgstamu garnyru. Prie šio patiekalo garnyrui tinka šviežios salotos.