Keptas triušis su rozmarinais ir polenta
-
Gaminimas 2h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
triušio skerdenėlė1 vnt.
-
rozmarinas1 vnt.
-
šalavijas1 vnt.
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
pankolių sėklos1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
vytintas kumpis (Parmos, serano arba kt.)80 g
Kukurūzų košė (polenta)
-
kukurūzų kruopos300 g
-
vanduo1 l
-
pienas0.5 l
-
džiovinti pomidorai50 g
-
rikotos sūris125 g
-
špinatai50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia išimkite visus triušio kaulus:
a. Perkirpkite ties krūtinkaulio viduriu.
b. Atskirkite kaulus nuo užpakalinių kojų šlaunų.
c. Pašalinkite nugarkaulį.
d. Atskirkite kaulus nuo priekinių kojų šlaunų.
Ant maistinės plėvelės dėkite vytintą kumpį, tada triušį be kaulų. Triušį įtrinkite smulkiai kapotais prieskoniais: rozmarinais, šalavijais, česnakais, pankolių sėklomis, druska ir pipirais.
Padarykite vyniotinį tvirtai susukdami mėsą. Vyniotinį susukite į foliją ir dėkite į skardą. Į skardą įpilkite apie 250 ml vandens ir šaukite į orkaitę. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. ar 1 val. 20 min.
Kol kepa triušio vyniotinis, pasigaminkite kukurūzų košę (polentą). Giliame puode užvirkite vandenį ir pieną. Po truputį berkite kruopas nuolat maišydami. Virkite ant mažos kaitros apie 2 min. Nuimkite nuo viryklės, suberkite smulkintus džiovintus pomidorus, rikotos sūrį, špinatus. Išmaišykite. Dėkite į karščiui atsparią formą ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite 10–15 min.