Keptas viščiukas su kopūstų salotomis
-
Gaminimas 1h 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
viščiukas broileris1.9 kg
-
česnakas4 skiltelė (-ės)
-
sviestas100 g
-
citrina0.5 vnt.
-
baziliko prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
raudonėlio prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Ingredientai salotoms:
-
šviežias kopūstas1 vnt.
-
morka1 vnt.
-
apelsinas0.75 vnt.
-
aliejus30 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištą nuplaukite ir labai gerai nusausinkite. Keptuvę įkaitinkite, ištirpinkite sviestą ir pakepinkite susmulkintą česnaką apie 10 sekundžių. Vištą įtrinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, ištepkite lydytu sviestu su česnaku. Į vidų sudėkite citrinos griežinėlius, suriškite medvilniniu siūlu kojas.
Paruoštą vištą šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite 1,5 valandos. Kas 15 minučių su šaukštu apipilkite kepimo formoje esančiu sultiniu. Iškeptą vištą ištraukite iš orkaitės, padėkite atvėsti 10 minučių ir tada supjaustykite.
Morką nuskuskite ir nuplaukite. Susmulkinkite kopūstą ir morką, sudėkite į didelį serviravimo dubenį. Likusį nuo pyrago gaminimo apelsiną nulupkite, nuimkite plėveles nuo skiltelių, supjaustykite kubeliais, sudėkite prie kopūstų ir morkų. Salotas apipilkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.