Keptas viščiukas su kriaušėmis ir morkomis
-
Gaminimas 9h 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
viščiukas1 vnt.
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
imbiero šaknis2 gabalėlis (-iai)
-
medus2 šaukštas (-ai)
-
čiobrelių arba raudonėlių prieskoniai0.5 šaukštelis (-iai)
-
apelsinas (sultims)1 vnt.
Ingredientai garnyrui:
-
kriaušės2 vnt.
-
valgomieji svogūnėliai (shallot)4 vnt.
-
morkos600 g
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
imbiero šaknis2 gabalėlis (-iai)
-
medus2 šaukštas (-ai)
-
apelsinas (sultims)1 vnt.
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jei turite galimybę, viščiuką išimkite iš šaldytuvo prieš valandą, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vidų ir išorę pabarstykite druska, pipirais ir atsidėkite.
Dubenėlyje išmaišykite 3 valg. šaukštus aliejaus, tarkuotą imbierą, medų, prieskonius ir apelsino sultis. Gauta mase įtrinkite viščiuką. Palikite marinuotis per naktį.
Kriaušes ir svogūnėlius perpjaukite perpus, morkas stambiai supjaustykite. Dubenėlyje išmaišykite 1 valg. šaukštą aliejaus, tarkuotą imbierą, medų, apelsino sultis ir viską užpilkite ant daržovių. Pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite
Viščiuką guldykite į kepimo formą ir pašaukite į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę 30 min. Tuomet šalia sudėkite daržoves ir kepkite dar ~ 45 min.
Į lėkštes dėkite daržoves, ant viršaus – pjaustytą viščiuką ir užpilkite kepant susidariusiu skysčiu.
Skanaus!
1 patarimas. Patiekite su ryžiais ir mėgstamomis salotomis.
2 patarimas. Vietoje kriaušių galite naudoti persimonus ar obuolius. Jei
norite egzotiškesnio skonio, rinkitės gabaliukais supjaustytą ananasą.
3 patarimas. Daržovių mišinį galite papildyti džiovintais vaisiais.