Keptas viščiukas su kriaušėmis ir morkomis

  • Gaminimas 9h 45min
  • Lengvas
Keptas viščiukas su kriaušėmis ir morkomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • viščiukas
     1 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • imbiero šaknis
     2 gabalėlis (-iai)
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • čiobrelių arba raudonėlių prieskoniai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • apelsinas (sultims)
     1 vnt.

Ingredientai garnyrui:

  • kriaušės
     2 vnt.
  • valgomieji svogūnėliai (shallot)
     4 vnt.
  • morkos
     600 g
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • imbiero šaknis
     2 gabalėlis (-iai)
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • apelsinas (sultims)
     1 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jei turite galimybę, viščiuką išimkite iš šaldytuvo prieš valandą, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vidų ir išorę pabarstykite druska, pipirais ir atsidėkite.

Dubenėlyje išmaišykite 3 valg. šaukštus aliejaus, tarkuotą imbierą, medų, prieskonius ir apelsino sultis. Gauta mase įtrinkite viščiuką. Palikite marinuotis per naktį.

Kriaušes ir svogūnėlius perpjaukite perpus, morkas stambiai supjaustykite. Dubenėlyje išmaišykite 1 valg. šaukštą aliejaus, tarkuotą imbierą, medų, apelsino sultis ir viską užpilkite ant daržovių. Pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite

Viščiuką guldykite į kepimo formą ir pašaukite į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę 30 min. Tuomet šalia sudėkite daržoves ir kepkite dar ~ 45 min.

Į lėkštes dėkite daržoves, ant viršaus – pjaustytą viščiuką ir užpilkite kepant susidariusiu skysčiu.
Skanaus!


1 patarimas. Patiekite su ryžiais ir mėgstamomis salotomis.
2 patarimas. Vietoje kriaušių galite naudoti persimonus ar obuolius. Jei
norite egzotiškesnio skonio, rinkitės gabaliukais supjaustytą ananasą.
3 patarimas. Daržovių mišinį galite papildyti džiovintais vaisiais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė