Keptas žiedinis kopūstas su migdolais
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Žiedinio kopūsto galva1 vnt.
-
Medus2 šaukštas (-ai)
-
Citrina (sultims)0.25 vnt.
-
Alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
Druskapagal skonį
-
Stambiai sukapoti švieži čiobreliai1 šaukštas (-ai)
-
Išlukštenti migdolai150 g
-
Šviežias ožkos pieno sūris125 g
-
Kriaušė6 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ˚C temperatūros.
Paruoškite riešutus. Užvirkite vandenį ir suberkite į jį migdolus. Virkite juos ant didelės kaitros apie 50 sekundžių, bet ne ilgiau kaip 1 minutę. Jei virsite ilgiau, migdolai suminkštės. Kiaurasamčiu išgriebkite migdolus į dubenį ar rėtį. Perliekite juos šaltu vandeniu. Riešutus gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Migdolų luobelės lengvai nusimaus pirštais spustelėjus už riešuto galo. Leiskite migdolams visiškai išdžiūti ir tik tada juos susmulkinkite. Pakepinkite apie 3–5 minutes iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje. Tada atvėsinkite.
Ožkos pieno sūrio griežinėlius apvoliokite paruoštuose migdoluose.
Kriaušes nulupkite , supjaustykite skiltelėmis, išimkite sėklavaisius. Į keptuvę suberkite cukrų ir, kai jis pradės tirpti, sudėkite kriaušes. Sumažinkite kaitrą, karamelizuokite kriaušes iš visų pusių, įdėkite 1 šaukštą sviesto.
Žiedinį kopūstą padalykite į atskiras kekeles. Apvirkite pasūdytame vandenyje, nusausinkite.
Mažame dubenėlyje sumaišykite medų ir citrinos sultis.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite žiedinių kopūstų kekeles, pamaišykite, kad žiedinio kopūsto gabaliukai pasidengtų karštu aliejumi. Tuomet suformuokite tolygų žiedinių kopūstų sluoksnį keptuvėje ir kepkite apie 3 minutes nevartydami, kol apatinė žiedinio kopūsto gabaliukų dalis šiek tiek paruduos. Mentelėmis apverskite kiekvieną kekelę atskirai kita, neapkepusia puse ir įpilkite dar vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, jei keptuvė atrodo sausa. Tada kepkite žiedinio kopūsto kekeles nevartydami vėl apie 2 minutes, kol kepamoji pusė švelniai paruduos
Šiek tiek padidinkite kaitrą ir į kepamą žiedinio kopūsto sluoksnį supilkite paruoštą medaus ir citrinos sulčių mišinį, suberkite sukapotus čiobrelius. Viską gerai išmaišykite. Žiedinio kopūsto kepinį patiekite kiek pravėsusį kartu su karamelizuotomis kriaušėmis ir migdolų riešutuose apvolioto ožkos pieno sūrio griežinėliais.