Kepti kalakuto kumpeliai su klevų sirupu ir garstyčiomis
-
Gaminimas 2h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
aliejus4 šaukštas (-ai)
-
kalakutų šlaunelės1.5 kg
-
rozmarinai1 šaukštas (-ai)
-
čiobreliai1 šaukštas (-ai)
-
rūkytos paprikos1 šaukštelis (-iai)
-
klevų sirupas6 šaukštas (-ai)
-
grūdėtosios garstyčios „Dijon“2 šaukštas (-ai)
-
sultinys250 ml
-
svogūnas1 vnt.
-
salierai5 vnt.
-
morkos5 vnt.
-
pipiraipagal skonį
-
druskapagal skonį
-
rudieji ryžiai300 g
-
granatas1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pamarinuokite mėsą. Dubenyje sumaišykite sukapotus rozmarinus, čiobrelius, rūkytas paprikas, garstyčias, klevų sirupą. Kalakutų šlauneles apibarstykite druska ir pipirais, įtrinkite pasigamintu marinatu ir palikite šaltai visai nakčiai.
Į didelį troškintuvą dėkite kalakutienos šlauneles, sudėkite susmulkintą svogūną, kubeliais supjaustytą salierą, morkas, supilkite vandenį arba sultinį, įmeskite rozmarino ir čiobrelio šakeles. Troškintuvą uždenkite ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Patiekalą kepkite apie 1 val. ar 1val. 20 min.
. Ruduosius ryžius išvirkite pagal nurodytą instrukciją ant pakelio.
. Granatą nulupkite ir išlukštenkite sėklytes.
Kalakutų šlauneles patiekite su daržovėmis ir ryžiais, pabarstykite granato sėklyčių.
Patarimas: Vietoje klevų sirupo galite naudoti medų arba agavų sirupą