Kepti kalakuto kumpeliai su klevų sirupu ir garstyčiomis

  • Gaminimas 2h 30min
  • Lengvas
Kepti kalakuto kumpeliai su klevų sirupu ir garstyčiomis

Ingredientai

  • aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • kalakutų šlaunelės
     1.5 kg
  • rozmarinai
     1 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     1 šaukštas (-ai)
  • rūkytos paprikos
     1 šaukštelis (-iai)
  • klevų sirupas
     6 šaukštas (-ai)
  • grūdėtosios garstyčios „Dijon“
     2 šaukštas (-ai)
  • sultinys
     250 ml
  • svogūnas
     1 vnt.
  • salierai
     5 vnt.
  • morkos
     5 vnt.
  • pipirai
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį
  • rudieji ryžiai
     300 g
  • granatas
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pamarinuokite mėsą. Dubenyje sumaišykite sukapotus rozmarinus, čiobrelius, rūkytas paprikas, garstyčias, klevų sirupą. Kalakutų šlauneles apibarstykite druska ir pipirais, įtrinkite pasigamintu marinatu ir palikite šaltai visai nakčiai.

Į didelį troškintuvą dėkite kalakutienos šlauneles, sudėkite susmulkintą svogūną, kubeliais supjaustytą salierą, morkas, supilkite vandenį arba sultinį, įmeskite rozmarino ir čiobrelio šakeles. Troškintuvą uždenkite ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Patiekalą kepkite apie 1 val. ar 1val. 20 min.

. Ruduosius ryžius išvirkite pagal nurodytą instrukciją ant pakelio.

. Granatą nulupkite ir išlukštenkite sėklytes.

Kalakutų šlauneles patiekite su daržovėmis ir ryžiais, pabarstykite granato sėklyčių.

Patarimas: Vietoje klevų sirupo galite naudoti medų arba agavų sirupą

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė