Kepti moliūgai su fetos sūrio padažu
-
Gaminimas 1h 10min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
bulvės600 g
-
moliūgas1 kg
-
žiedinis kopūstas (kalafioras)1 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
aitrusis pipiras1 vnt.
-
špinatai65 g
Ingredientai padažui
-
fetos sūris150 g
-
jogurtas2 stiklinė (-ės)
-
raudonėliai1 ryšulėlis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 ° C, kartu kaitinkite ir skardą, ant kurios kepsite daržoves.
Nuskuskite moliūgo žievelę, išskobkite minkštimą su sėklomis. Supjaustykite moliūgą, bulves ir kalafiorą. Sumaišykite daržoves su aliejumi bei pagardinkite druska ir pipirais. Viską sudėkite ant įkaitintos skardos ir kepkite 15 min.
Nulupkite ir supjaustykite svogūną, česnaką, taip pat čili pipirą (prieš tai išėmę sėklas). Sumaišykite svogūną, česnaką ir čili pipirą su šiek tiek aliejaus ir sudėkite ant kepamų daržovių. Viską kepkite dar 10 min.
Dubenėlyje sumaišykite šakute sutrintą fetos sūrį ir jogurtą, įdėkite pusę ryšulėlio smulkinto raudonėlio. Pagardinkite druska ir pipirais.
Prieš patiekiant sumaišykite likusį raudonėlį ir špinatus su daržovėmis.