Kepti obuoliai su migdolais, karameliniu padažu ir ledais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kepti obuoliai su migdolais, karameliniu padažu ir ledais

Ingredientai

  • migdolai
     200 g
  • kambario temperatūros sviestas
     50 g
  • kiaušinių tryniai
     2 vnt.
  • dideli obuoliai
     3 vnt.

Karamelinis padažas

  • cukrus RIMI
     100 g
  • plakamoji grietinėlė
     100 ml
  • Agavų sirupas
     100 ml

Patiekimas

  • vaniliniai ledai
      pagal skonį
  • Purškiama grietinėlė
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuostabus kalėdinis obuolys su traškiais migdolais puikiai tinka Kalėdų vakarienės pabaigai. Karšti, orkaitėje kepti obuoliai patiekiami su saldžiu karameliniu padažu, kuris suteikia šiam gardžiam obuolių desertui šventinio kalėdinio skonio.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Sumaišykite migdolus, sviestą ir kiaušinio trynį.
Padalinkite ir išimkite šerdis iš obuolių. Sudėkite juos į orkaitei tinkamą formą prapjautu paviršiumi į viršų. Šerdies ertmę užpildykite migdolų mase.
Įdėkite skardą į orkaitę 20 minučių arba tol, kol migdolų masė įgaus gražią spalvą

Sumaišykite cukrų, grietinėlę ir sirupą plačiame puode storu dugnu. Gerai užvirinkite mišinį, kol temperatūra bus 115 °C.

Patiekite obuolius su karštu karameliniu padažu ir ledais ar plakta grietinėle.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Sviestinis obuolių pyragas

1h 30min • Lengvas
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Šokoladiniai keksiukai

25min • Vidutinis

Slyvų pyragas

1h 5min • Lengvas