Kepti valgomieji batatai su riešutų sviestu, obuoliais ir kriaušėmis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
valgomieji batatai2 vnt.
-
migdolų riešutų sviestas4 šaukštas (-ai)
-
kokosų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
klevų sirupas4 šaukštas (-ai)
-
kriaušė1 vnt.
-
obuolys1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Valgomuosius batatus nuplaukite, supjaustykite 1 cm juostelėmis išilgai.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Batatus kepkite apie 30 min., kol suminkštės ir gražiai apskrus.
Kriaušes ir obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę įkrėskite 1 šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite vaisius ir pakepkite 2–3 min. Supilkite klevų sirupą ir nukelkite nuo kaitros.
Apkeptas batatų puseles aptepkite riešutų sviestu, uždėkite supjaustyto obuolio ir kriaušės. Apšlakstykite klevų sirupu.