Kepto halumio sūrio, avienos ir žirnelių salotos
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Blauzdelių ingredientai:
-
šaldyti žirneliai150 g
-
aviena (geriau nugarinė)200 g
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
augalinis aliejus1.5 šaukštas (-ai)
-
halumio sūris (Ica Halloumni)200 g
-
gražgarstės60 g
-
Salotos SULTENĖ60 g
-
svogūnų laiškai10 g
Padažo ingredientai:
-
graikiškas jogurtas100 ml.
-
citrina0.5 vnt.
-
mėtakeli lapeliai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite padažą. Į jogurtą supilkite išspaustas citrinos sultis ir kapotas mėtas. Gerai išmaišykite ir atsidėkite.
Žirnelius pavirkite verdančiame vandenyje 2 min. Tuomet perliekite šaltu vandeniu, leiskite nusivarvėti ir atsidėkite.
Mėsą iš visų pusių pabarstykite pipirais. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3 min. kiekvieną pusę.
Iškepusią išimkite iš keptuvės, uždenkite folija ir palikite „pailsėti“. Tada supjaustykite plonais griežinėliais.
Supjaustykite sūrį 1 cm storio riekelėmis. Apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių 1–2 min. (arba, kol sūris įgaus gražią auksinę spalvą).
Į lėkštes dėkite paruoštus žirnelius, gražgarstes, sultenes ir supjaustytus svogūnų laiškus. Ant jų guldykite apkepto sūrio riekeles ir mėsą. Ant viršaus pilkite paruoštą padažą.
1 patarimas. Jei norite lengvesnių salotų, galite nenaudoti mėsos. Tuomet salotas patiekite su apkepta pita ar mėgstama bandele.
2 patarimas. Kad salotų skonis būtų dar išraiškingesnis, sūrį ir mėsą kepkite ant grotelių.