Kepto halumio sūrio, avienos ir žirnelių salotos

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Kepto halumio sūrio, avienos ir žirnelių salotos

Ingredientai

Blauzdelių ingredientai:

  • šaldyti žirneliai
     150 g
  • aviena (geriau nugarinė)
     200 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • augalinis aliejus
     1.5 šaukštas (-ai)
  • halumio sūris (Ica Halloumni)
     200 g
  • gražgarstės
     60 g
  • Salotos SULTENĖ
     60 g
  • svogūnų laiškai
     10 g

Padažo ingredientai:

  • graikiškas jogurtas
      100 ml.
  • citrina
     0.5 vnt.
  • mėta
      keli lapeliai

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite padažą. Į jogurtą supilkite išspaustas citrinos sultis ir kapotas mėtas. Gerai išmaišykite ir atsidėkite.

Žirnelius pavirkite verdančiame vandenyje 2 min. Tuomet perliekite šaltu vandeniu, leiskite nusivarvėti ir atsidėkite.

Mėsą iš visų pusių pabarstykite pipirais. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3 min. kiekvieną pusę.

Iškepusią išimkite iš keptuvės, uždenkite folija ir palikite „pailsėti“. Tada supjaustykite plonais griežinėliais.

Supjaustykite sūrį 1 cm storio riekelėmis. Apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių 1–2 min. (arba, kol sūris įgaus gražią auksinę spalvą).

Į lėkštes dėkite paruoštus žirnelius, gražgarstes, sultenes ir supjaustytus svogūnų laiškus. Ant jų guldykite apkepto sūrio riekeles ir mėsą. Ant viršaus pilkite paruoštą padažą.

1 patarimas. Jei norite lengvesnių salotų, galite nenaudoti mėsos. Tuomet salotas patiekite su apkepta pita ar mėgstama bandele.

2 patarimas. Kad salotų skonis būtų dar išraiškingesnis, sūrį ir mėsą kepkite ant grotelių.

Panašūs receptai