Keptos dorados su pankoliais ir pomidorais
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
Dorados2 vnt.
-
pankoliai2 vnt.
-
citrina1 vnt.
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
pankolio sėklos1 šaukštelis (-iai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
vyšniniai pomidorai, perpjauti pusiau20 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Doradas išskroskite, išpjaukite žiaunas, kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų pusių padarykite po tris įpjovas.
Plonais griežinėliais supjaustytą pankolį apšlakstykite citrinos sultimis, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite pankolių sėklas, paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Viską išmaišykite. Dalį pankolių sukiškite į žuvų vidų.
Kepimo indą ištepkite aliejumi, vienu sluoksniu sudėkite pankolius ir kimštas doradas. Šone sudėkite pjaustytus pomidorus.
Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes arba tol, kol žuvis bus iškepusi.