Keptos dorados su pankoliais ir pomidorais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Keptos dorados su pankoliais ir pomidorais

Ingredientai

Ingredientai

  • Dorados
     2 vnt.
  • pankoliai
     2 vnt.
  • citrina
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • pankolio sėklos
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • vyšniniai pomidorai, perpjauti pusiau
      20 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Doradas išskroskite, išpjaukite žiaunas, kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų pusių padarykite po tris įpjovas.

Plonais griežinėliais supjaustytą pankolį apšlakstykite citrinos sultimis, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite pankolių sėklas, paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Viską išmaišykite. Dalį pankolių sukiškite į žuvų vidų.

Kepimo indą ištepkite aliejumi, vienu sluoksniu sudėkite pankolius ir kimštas doradas. Šone sudėkite pjaustytus pomidorus.

Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes arba tol, kol žuvis bus iškepusi.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas