Keptos kalakutų šlaunelės su apelsinais ir moliūgų tyre
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
česnakas1 vnt.
-
kalakutų šlaunelės1 kg
-
apelsinai2 vnt.
-
rozmarinaipagal skonį
-
petražolėspagal skonį
-
lauro lapai1 g
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
svogūnai „Shallot“250 g
-
bulvės8 vnt.
-
vištienos sultinys500 ml
-
sviestinis moliūgas1 vnt.
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Žoleles sukapokite. Kalakutų šlauneles įtrinkite žolelėmis, česnaku, užtarkuokite apelsino žievelės, pagardinkite druska ir pipirais, pašlakstykite 1 apelsino sultimis ir 1 šaukštu aliejaus, įdėkite lauro lapą. Kalakutų šlauneles palaikykite šaltai bent 1 valandą.
Bulves nuskuskite ir nuplaukite. Valgomuosius svogūnėlius nulupkite ir perpjaukite pusiau. Daržoves sudėkite į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Permaišykite. Į kepimo indą taip pat sudėkite kalakutų šlauneles, supjaustyto 1 apelsino kubelius, supilkite vištienos sultinį.
Indą uždenkite aliuminio folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 oC orkaitę 30 minučių. Aliuminio foliją nuimkite nuo indo ir dar pakepkite 10 minučių.
Gaminkite moliūgo tyrę. Moliūgą supjaustykite į 4 dalis, išimkite sėklas. Pabarstykite pipirų, muskatų ir druskos. Moliūgą kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 30 minučių. Iškeptą moliūgo minkštąją dalį išskaptuokite su šaukštu, dėkite sviesto ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos.