Keptos morkos su apelsinais
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
plautos morkos1 kg
-
vidutinio dydžio apelsinai2 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
jūros druska0.75 šaukštas (-ai)
-
aitriųjų paprikų milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
džiovintos saldžiosios paprikos1 šaukštelis (-iai)
-
čiobrelis2 šaukštas (-ai)
-
šviežiai grūsti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C.
Morkas nuskuskite ir supjaustykite 4–6 cm gabaliukais. Apvirkite jas pasūdytame vandenyje 2–3 minutes.
Apelsinus su žievele suraikykite griežinėliais, sudėkite juos į vidutinio dydžio dubenį. Kartu sudėkite morkas, supilkite alyvuogių aliejų, įberkite druskos, aitriosios paprikos miltelių ir džiovintų saldžiųjų paprikų. Tada viską kruopščiai išmaišykite.
Gautą masę sukrėskite į didelę apvalią kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol jos suminkštės ir jų galiukai šiek tiek paruduos.
Gautą patiekalą sudėkite į serviravimo dubenį. Ant viršaus išspauskite likusios apelsino puselės sultis, suberkite stambiai sukapotus šviežių čiobrelių lapelius ir pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Viską kruopščiai išmaišykite.